MENIU CAUTĂ

Actrița Dorina Lazăr are probleme la Teatrul Odeon. „Reacții atât de violente și dureroase”

Distribuie

Actriţa Dorina Lazăr are probleme la Teatrul Odeon. Artista, care este director al teatrului, a explicat că nemulţumirile sunt legate de grila de salarizare.

Dorina Lazăr este una dintre cele mai renumite actriţe de pe scena artistică din ţara noastră.

În prezent, Dorina lazăr ocupă şi funcţia de manager al Teatrului Odeon din Capitală.

Pe site-ul Teatrului Odeon, actriţa a transmis un mesaj în care vorbeşte despre neînţelegerile care au apărut din cauza grilei de salarizare.

Astfel, conform documentului făcut public de actriţă, un muncitor ajunge să aibă un salariu mai mare decât al unui şef sau al unui angajat cu mai mare responsabilitate în teatru.

În document sunt date şi câteva exemple.

„La data de 3 1 .01.2017 salariul de bază brut al unui muncitor din activitatea specifică instituţiilor de spectacole (mânuitor decor sau recuziter, de exemplu) era de 1.711 lei iar salariul şefului său (cel care este incadrat pe post de şef formaţie muncitori, post prevăzut în anexa nr. IV capitolul I, litera a) din Legea-cadru nr. 2841/2010) era de 1.968 lei.

La data de 01.02.2017 salariul muncitorului este de 2.567 lei (întrucât lui i se aplică prevederile art. I alin. (a) din OUG 2/2ol7 deci o cregtere de 50 %) iar salariul şefului său este de 2.362 lei (întrucât lui i se aplică prevederile art. 1 alin. (1) din ouc 2/2017 deci o crestere de20 %)”, se arată în document.

„Nu putem crede că intenţionat şi cu bună ştiinţă s-a legiferat creşterea salariilor cu 50% pentru personalul „artistic” si cu 20% pentru şefii acestora”, mai scrie în documentul respectiv.

 

Actriţa Dorina Lazăr are probleme la Teatrul Odeon. „M-am hotărât să fac apel public”

 

„Dragi prieteni,

Salut din toată inima faptul că în sfârşit cineva s-a aplecat asupra categoriei ”artişti” şi compartimentelor aparţinătoare şi în sfârşit grila de salarizare arată altfel decât înainte.

Din păcate s-au strecurat unele erori, care pot fi reparabile şi care au stârnit reacţii extrem de violente în rândul tehnicienilor de scenă. Atât de violente şi de dureroase pentru mine ca director, încât m-am hotărât să fac un apel public, postând materialul elaborat de Oficiul Juridic al Teatrului Odeon pe site-ul nostru. Dacă aţi înţeles şi doriţi să susţineţi demersul nostru votaţi în formularul de mai jos.

Această postare o fac în nume propriu şi îmi asum răspunderea.

Dorina Lazăr,Manager Teatrul Odeon”, a scris actrița Dorina Lazăr pe site-ul Teatrului Odeon.

Citește mai multe despre dorina lazar, Salarii și teatrul odeon pe Libertatea.

Comentarii