Mergi direct la conținut »
Adina Alberts a dat peste 300 de examene ca să ajungă medic estetician cu doctorat
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

Adina Alberts a dat peste 300 de examene ca să ajungă medic estetician cu doctorat

Unii își imaginează că nu e complicat. Că medicina estetică e despre silicon, aciad hialuronic, o intervenție mică pe undeva, alta pe altundeva și gata. În realitate lucrurile nu stau deloc așa. Adina Alberts, supranumită esteticianul vedetelor, a povestit pentru revista VIVA! cam ce drum a fost nevoită să parcurgă pentru a se bucura de statutul pe care îl are astăzi. 

Peste 300 de examene și asta la un calcul sumar. Cam așa arată drumul în carieră al medicului estetician Adina Alberts. Ultimul examen, cel de doctorat, l-a susținut la 40 de ani. Și tot atunci a decis să renunțe și la cariera universitară și să se dedice exclusiv meseriei. ”Până atunci am fost asistent universitar la Facultatea de Medicină ”Carol Davila”și această decizie a coincis și cu aceea de a mă desprinde total de sistemul medical de stat și de a practica această meserie doar în privat”, a povestit Alberts.

Despre cât e de stresant să fii chirurg plastician, Adina Alberts a răspuns cu maximă sinceritate. ”Mereu am comparat meseria mea cu sportul extrem, cu cursurile de Formula 1, cu escaladarea Everestului. Și nu exagerez deloc! E foarte stresantă meseria de chirurg, indiferent care parte a corpului o operezi (oase, ochi, organe interne). E cu atât mai dificil cu cât ai de-a face cu pacienți care de fapt nu sunt bolnavi, când ”tratezi” doar zone foarte vizibile, când așteptările pacienților sunt exagerate, când practici această meserie în văzul tuturor – și aici mă refer la presă” a mai spus Adina Alberts.

Despre decizia de a pune pe primul loc cariera și, implicit de a se căsători și a face un copil după 40 de ani, Adina Alberts a vorbit pe larg în ediția tipărită a revistei VIVA!. Aflați și dacă Adina Alberts a folosit bisturiul (la propriu și la figurat!) și cu soțul ei, Viorel Cataramă.

Close
Închide
  Close