MENIU CAUTĂ
22 Apr. 2014 18:52

Alexandra Stan a produs 20.000 € într-o lună, fără să miște un deget!

Distribuie

Cei mai tari cântăreţi români câştigă într- o lună, din concerte, zeci de mii de euro, dar pentru aceşti bani trebuie să bată ţara-n lung şi-n lat ca să onoreze contractele. Nopţi nedormite, oboseală, stres, sute de kilometri la volan. Însă nu mulţi ştiu cât câştigă aceiaşi artişti doar din difuzările pieselor lor la posturile TV, la radio sau din diverse alte drepturi de autor conexe. Reporterii ziarului Libertatea au aflat ce sume le-au intrat în buzunar în decembrie 2013, fără să se mai dea jos din pat, unor nume sonore.

Internată în spital din cauza loviturilor

Conform Topului 25 realizat de CREDIDAM, instituţie în care sunt înscrişi cam 95% dintre artiştii noştri şi care are ca scop strângerea banilor de la firmele care difuzează cântecele membrilor săi, pe primul loc se află, cu încasări de 20.000 de euro, solista Alexandra Stan, care a devenit şi mai cunoscută de când a avut o altercaţie serioasă, în plină stradă, cu fostul iubit şi impresar, Marcel Podan.
Din iunie 2013, când bărbatul a băgat-o în spital din cauza loviturilor, artista al cărei nume este cunoscut şi peste Ocean a intrat în- tr-un concediu prelungit, până în seara de Revelion, când a îndrăznit să-şi facă din nou apariţia pe scenă, într-un concert organizat în centrul Sibiului. În urma sa, cu venituri de 13.000 de euro, se află Smiley.
Deşi nu e una dintre cele mai bune voci masculine, el este, pe bună dreptate, unul dintre artiştii care ştiu să-şi aleagă piesele, încadrate la categoria comerciale şi difuzabile'. La distanţă de 10.000 de euro de prima clasată o regăsim pe Loredana Groza (cu venituri din difuzări de 10.000 de euro). Este clar că ea are mult mai mult succes pe scenă, cu show-urile sale incendiare, decât pe calea undelor.
În respectivul top mai figurează şi trei membri ai trupei Voltaj, respectiv Constantin Gabriel, Cătălin Goia şi Oliver Sterian, care au băgat şi ei la puşculiţă aproape 10.000 de euro de căciulă. Mihai Mărgineanu s-a ales cu 8.000 de euro, Connect-R cu 7.000 de euro, compozitorul Marius Moga cu 6.000 de euro, iar Sore, mai nouă în lumea showbizului, s-a mulţumit cu 3.000 de euro.

Supertabel cu topul celor mai tari artişti români


sursa: CREDIDAM; * tabelul conține date din luna decembrie 2013, oferite publicității ieri

Inna a «ciugulit» doar 6.000 €!

Au apus vremurile când solista Elena Alexandra Apostoleanu sau Inna, pe numele ei de scenă, era difuzată non-stop la posturile de radio. În plus, concertele pe care le bifa peste graniţă şi unde câştiga cam 25.000 de euro pentru o singură apariţie scenică au rămas frumoase amintiri pentru solista română. Urmare a intrării într-un con de umbră, la sfârşitul anului trecut, Inna a încasat doar 6.000 de euro de la CREDIDAM, o sumă ruşinos de mică în comparaţie cu perioadele ei de glorie, când fanii de pe diverse meridiane îşi smulgeau părul din cap ascultându- i hiturile.

Cine sunt „necunoscuţii” de pe poziţiile a 3-a şi a 4-a?

Petre Tatu Laurenţiu Andrei şi Grigore Ionuţ Cosmin ocupă locurile al 3-lea şi al 4-lea al încasărilor, deşi nu sunt cunoscuţi publicului. Aceştia compun muzică de film, lucru care le-a băgat în buzunar în jur de 10.000 de euro doar în luna decembrie a anului trecut.

Comentarii