De Simona Josan,

Incidentul a avut loc duminică, în apartamentul fostei soţii a lui Petre Roman. Cel mai probabil, crede Mioara Roman, starea de rău a fost cauzată de căldura de afară.
„Duminică după-amiază, pe la ora 17.30, am avut un puseu de tensiune. M-am întins să mă odihnesc şi mi s-a făcut rău de tot. Am avut un fel de convulsie, m-am rostogolit şi am căzut din pat. Mă mir că nu m-am lovit mai rău… Am avut noroc că era sora mea la mine şi, veţi râde, cea care a dat alarma a fost Sara, bichonul maltez al nepoatei Calina. Întâi m-a mirosit, m-a lins şi, când a văzut că nu reacţionez, s-a dus jos, la soră-mea, lătrând… Apoi a venit Salvarea, m-a scos din criză, iar acum trebuie să mă odihnesc”, a povestit Mioara Roman pentru ziarulring.ro.
Deşi medicul de pe ambulanţă i-a recomandat să se interneze, Mioara Roman a refuzat acest lucru.
„Probabil de la căldură (am făcut tensiune, n.r.), am şi eu o vârstă. Medicul chiar s-a mirat că n-am făcut până acum aşa ceva. N-am avut şi n-am probleme cu inima, mi s-a explicat că este o chestiune care ţine de schimbări, griji… Am avut o primăvară foarte agitată cu operaţiile Oanei (intervenţiile după naşterea prin cezariană – n.r.)… Se acumulează şi la un moment dat izbucnesc toate. Am făcut toate analizele. Azi (ieri – n.r.) am avut tensiune de atlet: 11 cu 7. Faptul că am făcut sport în viaţă mă ajută, că organismul se reface. N-am vrut să mă internez. Mi-au dat tratament”, a adăugat Mioara Roman.