Mergi direct la conținut »
În amintirea lui Titus Munteanu. Declarațiile emoționante ale fiului său și povești spuse de mari artiști
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > În amintirea lui Titus Munteanu. Declarațiile emoționante ale fiului său și povești spuse de mari artiști

În amintirea lui Titus Munteanu. Declarațiile emoționante ale fiului său și povești spuse de mari artiști

O carte, o viață. O lume marcată de pasiunea pentru muzică, de povești și amintiri minunate din vremurile în care cântecul era unul dintre puținele lucruri care mai aducea zâmbete pe chipurile românilor. Refrene de neuitat. Nostalgii. Cam așa a arătat seara de luni, la librăria Cărturești Verona, unde marii cântăreți ai anilor 80, dar și fosta trupă de tineri artiști din ”Școala Vedetelor” s-au adunat să depene amintiri despre realizatorul de televiziune Titus Munteanu.  

De Ana Maria Păsat,

Întâlnirea a fost prilejuită de lansarea cărții lui Octavian Ursulescu despre bunul său prieten Titus Munteanu, ”un lord al micului ecran”.  Și mulți dintre cei care au avut onoarea să lucreze cu talentatul realizator au fost prezenți. Din Statele Unite, a venit Angela Similea. Deși a ajuns ieri seară târziu din Isreal, Corina Chiriac nici nu s-a gândit să lipsească de la întâlnirea cu amintiri. Au venit și aproape toți artiștii lansați de Titus Munteanu la ”Școala vedetelor”. Călin Goia, Nadine, Călin Geambașu, Geanina Corondan. Alături de vechi prieteni ai tatălui său a fost prezent, desigur, și regizorul Radu Munteanu, fiul regretatului realizator.

Desigur, eu l-am văzut altfel, l-am perceput din altă perspectivă, aceea a fiului . Dar nu am văzut om mai pasionat de meseria lui...” a spus, emoționat, Radu Munteanu. ”A făcut asta până la final, deși îl certam. Cu trei săptămâni înainte de a se prăpădi a fost invidat la o emisiune și, evident, s-a dus...” a mai spus regizorul.

Minciuni în tragedia de la Timișoara! Situația clară a apelurilor de la 112 spune totul despre nepriceperea autorităților
Recomandări

Minciuni în tragedia de la Timișoara! Situația clară a apelurilor de la 112 spune totul despre nepriceperea autorităților

Vin direct din Țara Sfântă și vă salut cu cuvântul de pace, pace de care sper să aibă parte și el, acolo sus” a rostit emoționată și Corina Chiriac. ” Titus a fost una dintre cărămizile solide ale carierei mele. Îi datorez primele emisiuni color…” a mai spus cântăreața.

”Titus a fost fratele meu, mai frate decât cei biologici. L-am iubit și îi voi fi recunoscătoare mereu. Nepotii lui trebuie să se bucure de tot ce a creat” a spus si Angela Similea.

Și realizatorul de televiziune Dan Negru a vorbit despre ”omologul său și despre o morală pe care acesta i-a predat-o cu multă vreme în urmă. ”I-am propus domnului Titus să copiem un show tv din altă parte și mi-a răspuns …cu penele altuia te poti împodobi, Dane, dar nu poti zbura!”

Titus Munteanu a fost unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori de programe TV, având o carieră de aproape 50 de ani de televiziune. Printre cele mai populare emisiuni ale sale se numără „Şcoala vedetelor” (pentru care în 1996 a fost premiat cu Trandafirul de Argint la Montreux, cel mai mare festival de televiziune din lume), „Numai cu acordul minorilor” şi „Televiziunea copiilor”. A încetat din viață în 2013, la 72 de ani.

Jurnaliștii și artiștii nu vor mai fi obligați să cotizeze pentru pensie. Ce capcană ascunde proiectul

 

Close
Închide
  Close