MENIU CAUTĂ

EXCLUSIV/Anca Lupeș, prima româncă chemată să facă parte din juriul experților Eurovision din Germania

Distribuie

Anca Lupeș, un nume cunoscut în lumea muzicală din România, a fost invitată să participe într-un juriu internațional de experți, la preselecțiile pe care germanii le organizează pentru a-și desemna reprezentanții la Eurovision.

Românca face parte dintr-o companie selectă, alături de oameni de showbiz și din industria muzicală, care au fost invitați din țări precum Suedia, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Lituania, Cipru sau Armenia. „Am fost foarte onorată și mândră că m-au descoperit fără să mă recomande nimeni. Au angajat o firmă care a făcut un research și așa au ales cei 20 de membri din juriul internațional. Iar condiția era să fi participat măcar o dată în juriu în țara de baștină. Sunt singura persoană din România în acest juriu”, a declarat Anca Lupeș exclusiv pentru Libertatea.

Lupeș este fostă jurnalistă, actualmente cunoscută ca „profesoară a vedetelor”, după ce a pus bazele unei firme care, printre altele, organizează o serie de workshopuri dedicate specialiștilor din domeniul muzical. Absolventă a unui master în Music Business la celebrul Berklee College of Music, ea a predat cursuri de Impresar Artistic și Organizator de spectacole și a lucrat cu majoritatea artiștilor români. Artistul internațional cu care a avut cea mai lungă colaborare (din 2009) este chitaristul multi-premiat cu Grammy, Steve Vai. A fost agent de PR pentru un mare număr de concerte ale unor artiști internaționali, de la Bon Jovi, GunsNRoses și Patricia Kaas, la Rammstein, Metallica și Deep Purple.

Cred că în alegerea germanilor a contat faptul că în anul în care am participat în juriu la Eurovision România voturile au fost puse pentru prima dată pe net la liber. Și atunci au putut să vadă cum am jurizat. Eu am ghicit 4 din 5 în finala mare. Cred că și asta a ajutat. O fi contat și faptul că am fost la Eurovision cu Sistem și Luminița  Anghel în 2005, când au luat locul 3”, a mai declarat Anca Lupeș pentru Libertatea.

Prezentă miercuri seara în restobarul Madame Pogany din București, acolo unde s-a întâlnit cu mai mulți prieteni din showbiz, ea a avut parte de o surpriză inedită. Cunoscutul violoncelist și interpret Adrian Naidin a lăsat instrumentul deoparte și s-a așezat la pian, cântându-i special una dintre piesele sale de bază, „Tu ești iubirea mea”. La final, aplaudat de întreaga asistență, Naidin a mărturisit că nu s-a gândit să participe la Eurovision, dar este foarte bucuros că Anca Lupeș este prima persoană din România care va juriza în acest concurs la Berlin, pe 22 februarie. De altfel, preselecția va fi transmisă de cele mai importante posturi de televiziune germane.


VIDEO EXCLUSIV/Rona Hartner și-a cumpărat teatru pe Coasta de Azur. „Primăria din Toulon mi l-a dat la un preț simbolic”

Citește mai multe despre EuroVision pe Libertatea.

Comentarii