Diseară, îndrăgita cântăreață dă startul unui regal de trei concerte la Sala Palatului, sub titulatura “Aievea”, un adevărat maraton care, recunoaște ea cu mâna pe inimă, o epuizează, dar o și umple de fericire. Andra susține cele trei spectacole cu casa închisă!

Libertatea: Ce înseamnă, în cifre, un concert de anvergura Aievea”?

Andra: Înseamnă o familie mare, mare de tot și tone de echipament! La concertul meu de la Sala Palatului de anul trecut a lucrat o echipă de 250 de persoane, formată din 40 de artiști care au urcat pe scenă, membrii baletului, dar și sunetiști, regizor, scenograf, scenarist, stiliști, producători, compozitori, mașiniști… Foarte mulți oameni, fiecare cu un rol bine stabilit. Ca producția să fie la cel mai înalt nivel – ca afară, cum se spune -, scena a fost practic reconstruită. Și anul acesta avem ambiții mari. Am făcut repetiții multe săptămâni, în primul rând cu trupa mea, dar și cu baletul apoi. Am pregătit coregrafii, momente artistice speciale. Dacă e să fac un calcul, cred că sunt peste 300 de ore de repetiții, din care ultimele 20 de ore, petrecute chiar pe scena Sălii Palatului, în ultimele zile înainte de show, pentru ca toată echipa să se sincronizeze perfect.

Când ai început repetițiile?

Mi se pare ca repetițiile pentru astfel de concerte încep când îți vine ideea și nu se termină până nu urci pe scenă! Mereu mă gândesc la asta, îmi vin idei despre orchestrări deosebite sau momente emoționante. Cu colegii mei din trupă, plus instrumentiștii aduși special pentru acest spectacol, am repetat 8 ore zilnic, câteva săptămâni. Apoi, și cu baletul. Am încercat să merg si la sală în perioada aceasta, ca și anul trecut, ca să am rezistență bună. E un efort fizic imens, repetițiile, cu tot cu dans, mă solicită enorm! După fiecare concert mă simt ca după un maraton. Dar apoi, am o energie incredibilă, asta datorită satisfacției pe care o simt când văd că publicul îmi știe piesele, mă cheamă la bis, mă așteaptă să dau autografe, îmi spune că i-a plăcut…

Câte melodii vei cânta și ce stiluri vei aborda?

Spectacolul “Aievea” are două ore și conține piesele mele noi, lansate în ultimul an, dar și alte piese foarte iubite. Voi cânta și cu invitați-surpriză piese de-ale mele, care vor suna astfel diferit, iar alteori vom cânta împreună melodii din repertoriul lor. Povestea “Aievea” e spusă printr-un playlist divers și cred că va fi o plăcere să descoperi ce am pregătit.

Andra dezvăluie secretele din spatele concertelor: trebuie să schimbe ținutele în 30 de secunde!

Câte ținute vei schimba? Sunt ținute create special pentru acest spectacol?

Publicul vrea să aibă o experiență complexă, iar schimbarea hainelor mele face parte din conceptul artistic. Din momentul în care intri în Sala Palatului, te simți introdus intr-o atmosferă specială, iar starea se schimbă din când în când, cu ajutorul scenografiei, al hainelor mele și, desigur, cu ajutorul pieselor. Mă voi schimba și anul acesta de mai multe ori, de vreo 4-5. Ținutele au necesitat mult lucru manual.

Anul trecut, am început concertul cu o ținută specială, realizată din 40 m de metraj cu pene vopsite manual. Iar la rochia roșie, una dintre preferatele mele din show, s-au folosit aproape 1.000 de mărgele. Toate au fost făcute de Hilke Muslim, cu care am lucrat și pentru “Aievea”. Mi-a pregătit din nou haine care mă vor ajuta să mă simt bine pe scenă și sper să mă pot schimba repede. E o adevărată provocare, fiindcă, anul trecut, cea mai lungă pauză a avut numai 40 secunde! Vă puteți imagine cum e în culise! Mai ceva ca la Formula 1!

Care au fost cele mai mari piedici sau provocări pe care a trebuit să le depășești?

Să mă schimb în timp record e cu adevărat o provocare, cum spuneam. În 30-40 de secunde, schimbi și hainele, și machiajul, și coafura! 6 persoane stau aplecate deasupra mea în timp ce eu mă concentrez la ce urmează să spun și să cânt pe scenă.

Și repetițiile au fost foarte dificile, mai ales pentru că instalarea echipamentului pe scena Sălii Palatului a durat foarte mult, iar mie mi-a rămas destul de puțin timp să repet cu toată echipa și cu invitații. Mi s-a părut că primul spectacol a ieșit bine printr-o minune, nu reușisem să repet show-ul cap-coadă niciodată!

Toată familia ei și a lui Cătălin Măruță va fi în sală

Cătălin, copiii, părinții tăi, socrii vin la concert?

Anul trecut a venit doar David, pentru că Eva era cam mică, dar anul aceasta vin amândoi să mă susțină. De restul familiei, Cătălin, părinții, socrii… nici nu mai vorbesc, normal că vin! Am păstrat locuri pentru ei la toate cele 3 concerte, nu doar la unul! Însă vă mărturisesc că nu pot să îi văd înainte de concert. Știu că sunt în sală și ne vedem după aceea, la mine în cabină. Mă emoționez prea tare când ne întâlnim și dacă plâng, mă ceartă make-up artistul! Ei se roagă pentru mine, îmi urează succes.

Ce vedete vor urca pe scenă alături de tine?

Vor urca mulți artiști cu mine pe scenă, dar n-aș vrea să dezvălui despre cine este vorba. Face parte din farmecul showului să fii surprins, nu-i așa?

«E foarte greu să faci o pauză vocală când ai doi copii mici acasă»

Ai trei concerte unul după celălalt… Cum reziști? Faci pauză vocală între ele, iei vitamine, ai o dietă specială, te odihnești mai mult?

Pauza vocală este necesară, dar ca să fiu sinceră, e foarte greu să faci o pauză vocală și să te odihnești mult când ai doi copii mici acasă. Ei nu înțeleg asta. Anul trecut am stat la un hotel cu Cătălin timp de 3 zile, cât a ținut perioada de concerte, ca să mă concentrez și să dorm în liniște. Altfel nu rezistam fizic. Ziua mergeam acasă să îi văd pe copii și apoi mă întorceam la Sala Palatului unde mă pregăteam pentru spectacol din nou. Anul acesta, la fel.

După concerte, ce faci ca să se recuperezi?

Aș vrea să zic că dorm mult, dar după fiecare concert stau mult de vorbă cu Cătălin despre ce a fost bine și ce nu, ce ne-au spus oamenii, cum ne-am simțit. Mă uit să văd ce au postat fanii mei pe Facebook, caut după hashtag, anul acestea folosim #aievea. Dorm cât pot și mănânc exact ca de obicei. Comandăm mâncare la Sala Palatului pentru toată lumea. Anul trecut am avut platouri cu mâncare românească și cred că vom face la fel si anul acesta.

Cu ce ai compara consumul de energie, de forțe pe care-l implică pregătirea pentru un astfel de maraton concertistic?

E ca o probă de olimpiadă, o alergare lungă, care te secătuiește de toate puterile, dar care te face să urli de fericire, la final.

Ai vreun ritual, înainte să urci pe scenă, ori talismane pe care le porți în timpul spectacolelor?

Mă rog înainte de concert. Vorbesc cu cei dragi care mă încurajează și îmi dau încredere în mine. Nu am talismane, ritualul meu este să mă înconjor de persoanele iubite și să mă rog, atât.


Alec Secăreanu, singurul actor român la Premiile BAFTA, a primit un rol la Royal Court din Londra

Ion Țiriac și-a luat revanșa! Ce cadou i-a făcut Simonei Halep, în ziua în care a împlinit 30 de ani
PARTENERI - GSP.RO
Ion Țiriac și-a luat revanșa! Ce cadou i-a făcut Simonei Halep, în ziua în care a împlinit 30 de ani
ȘOC! Epidemiolog celebru, avertisment înfiorător pentru România. Ce urmează în țară
Playtech.ro
ȘOC! Epidemiolog celebru, avertisment înfiorător pentru România. Ce urmează în țară
"Zeci de mii de euro", picaţi din cer în curtea unui bărbat din Arad. Un uliu de vânătoare, extrem de valoros, a zburat din Slovacia până în România
Observatornews.ro
"Zeci de mii de euro", picaţi din cer în curtea unui bărbat din Arad. Un uliu de vânătoare, extrem de valoros, a zburat din Slovacia până în România
Horoscop 28 septembrie 2021. Racii revin la sentimente mai bune, de voie, de nevoie, în tot ce este legat de evoluția profesională
HOROSCOP
Horoscop 28 septembrie 2021. Racii revin la sentimente mai bune, de voie, de nevoie, în tot ce este legat de evoluția profesională
Două fetițe din Roman își vând plângând jucăriile pe stradă pentru ca părinții să aibă bani de facturi. ”Altfel ne taie curentul”
Știrileprotv.ro
Două fetițe din Roman își vând plângând jucăriile pe stradă pentru ca părinții să aibă bani de facturi. ”Altfel ne taie curentul”
Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce spune despre români
Telekomsport
Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce spune despre români
Tymbark CarboMix
PUBLICITATE
Tymbark CarboMix