MENIU CAUTĂ
10 Feb. 2018 21:00

EXCLUSIV/Andreea Bălan schimbă macazul? “De multe ori am luat în calcul să cânt muzică populară”. Ce-a pățit în vacanța exotică

Distribuie

Andreea Bălan învață cântece și dansuri populare la filmările pentru Ie, Românie” (emisiune în care e jurat și care va fi difuzată în curând) și nu exclude ca asta să-i fie de ajutor în carieră, în viitor. De multe ori am luat în calcul să cânt muzică populară”, ne-a mărturisit vedeta de la Antena 1, într-un interviu amplu, în care ne-a vorbit și despre bucuria de a descoperi tradiții, dar și despre vacanța petrecută recent alături de soțul ei în America, Mexic și Jamaica, o vacanță cu peripeții, în care a trecut de la lux la mizerie.

Libertatea: Nici n-ai terminat bine un sezon ”Te cunosc de undeva!”, că ai intrat în proiectul ”Ie, Românie”, alături de Nicolai Tand, de Mircea Radu și de Cosmin Seleși. Nu ai simțit nevoia să iei o pauză?

Andreea Bălan: ”Te cunosc de undeva!” se va difuza o dată pe an, iar eu mă bucur foarte mult că în această perioadă mi s-a oferit o nouă emisiune, ”Ie, Românie”, în care să apar tot în postura de jurat. Îmi place această postură și să rămân în continuare în familia Antenei 1.

Emisiunea ”Ie, Românie” nu îmi ocupă foarte mult timp, doar două sau trei zile pe săptămână, în funcție de locul în care trebuie să ne deplasăm în țară. Îmi face o deosebită plăcere să lucrez, să fiu activă, să fac tot felul de lucruri interesante. ”Ie, Românie” este o emisiune care promovează valorile românești autentice, tradiționale și mă bucur că am acum ocazia să merg în toate zonele țării și să cunosc tradițiile specifice fiecărei zone. Întotdeauna mi-a plăcut să învăț, să aflu lucruri noi despre țara noastră.

Apropo de titlul emisiunii… Tu ai ii în dressing? Sau ai prins drag de ele abia acum și ai de gând să-ți cumperi?

Am acasă o singură ie, dar nu e nevoie să-mi iau, pentru că le primesc! Sunt mulți designeri care mi le fac cadou. De curând, am primit chiar și un cojoc foarte frumos, cu motive populare.

Îmi place că, datorită emisiunii, descopăr prin ce se diferențiază portul de la o zonă a țării la alta. Filmând în Maramureș, Bucovina, Transilvania și celelalte regiuni, am învățat să recunosc costumul popular din fiecare zonă și am aflat lucruri noi și foarte interesante.

Andreea Bălan învață cântece și dansuri populare. Eu știam Călușul”

Ce tradiții românești îți plac și care nu? Ai descoperit acum unele pe care nu le cunoșteai și care te fascinează?

Descopăr, în primul rând, stiluri de dans popular. Eu știam să dansez Călușul, dar acum, mergând prin țară, învăț dansuri specifice fiecărei zone. Și asta mă îmbogățește și mă ajută pe mine, ca entertainer și dansator. De asemenea, în caz că vreodată voi dori să integrez în show-urile mele un moment de muzică populară, voi ști ce pași să folosesc.

Ai luat vreodată în calcul să cânți muzică populară?

De multe ori am luat în calcul să cânt muzică populară, dar show-ul meu este atât de complex, că n-am simțit nevoia să introduc și un moment de muzică populară. Avem majorete, supereroi, iepurași, carnaval, un show complex în care, într-o oră, se întâmplă foarte multe lucruri. Schimbăm ținutele la șase minute, și eu, și dansatoarele, cânt, dansez, fac acrobații cu Petrișor. Dar dacă vom face un show cu mai multe reprize, atunci își va găsi locul aici și un moment de muzică populară.

Nu mi-a plăcut în Jamaica. Nu m-aș mai întoarce, acolo se duc doar băieții care vor să fumeze. Și e multă mizerie”

Chiar înainte de filmările la ”Ie, Românie”, ai fost în vacanță cu George. Pe unde ați mers și cât ați stat?

Am fost plecați în vacanță timp de două săptămâni. Am plecat pe 3 ianuarie și am aterizat la Miami, unde am stat câteva zile. De acolo am luat o croazieră și așa am ajuns în Jamaica, Insulele Cayman și Cozumel. Trebuia să facem retur cu vasul de croazieră în Miami, dar am decis să debarcăm în Cozumel și de acolo am ajuns în Mexic, în Playa del Carmen, o stațiune superbă! A fost ceva ad-hoc, pur și simplu mi-am dorit să mă întorc în Mexic, la 10 ani de la competiția internațională ”Bailando por un sueno”, la care, împreună cu Petrișor (Petrișor Ruge, care acum e dansator în trupa Andreei și care a fost implicat recent într-un grav accident de mașină – n.r.), am ocupat locul doi și am obținut astfel medalia de argint pentru țara noastră.

În Florida am mai fost de câteva ori – de data aceasta am făcut acolo și o ședință foto -, dar n-am fost niciodată în Jamaica și Insulele Cayman. Nu mi-a plăcut în Jamaica. Nu m-aș mai întoarce, acolo se duc doar băieții care vor să fumeze. Și e multă mizerie. În schimb, în Insulele Cayman mi-a plăcut foarte mult. Locul e un mic paradis în zona Caraibelor. E ca o mică Americă. Dacă ai nevoie de infrastructura americană, te duci acolo. E lux, e foarte frumos, e ceva special.

Sunteți activi în vacanțe sau preferați odihna, relaxarea?

Noi suntem foarte activi în vacanță, ne place să vizităm foarte multe locuri și nu reușim să stăm locului. N-am avut zile statice nici de data asta. În croazieră, în fiecare zi debarcam în altă țară. De asemenea, am fost și la Chichen Itza, un templu mayaș din Peninsula Yucatan. Ne-am odihnit câteva zile doar la final, în Playa del Carmen. Au fost trei-patru zile în care doar am stat la plajă și ne-am plimbat.

Cu mâncarea locală cum te-ai împăcat?

Mi-au plăcut foarte mult guacamole și mâncarea mexicană, care este picantă. De altfel, cunoșteam acest gen de mâncare de acum zece ani, de când am fost pentru prima dată în Mexic. Am mâncat guacamole de trei ori pe zi, dimineața, la prânz și seara!

Ella, lăsată cu mama și cu bona. ”Când va crește, o s-o luăm cu noi

Pe Ella cu cine ați lăsat-o? Și cum a fost revederea?

Andreea Balan cu fiica ei Ella

Andreea a născut în octombrie 2016. Ella e cea mai frumoasă minune din viața mea”, declara ea atunci

Ella a fost bine fără noi, pentru că mama împreună cu bona au avut grijă de ea și nu i-a lipsit absolut nimic. Ne vedeam pe Facetime și nu știu cât de mult ne-a dus dorul, pentru că tot timpul a avut pe cineva apropiat cu ea, a avut cu cine să se joace. L-a avut alături și pe Jack, cățelul nostru labrador. Când ne-am întors, s-a bucurat, a alergat spre noi și ne-a luat în brațe, apoi a început să ne arate jucăriile. Acum, fiind micuță, nu simte dorul foarte acut dar, mai târziu, cu siguranță nu vom mai putea pleca două săptămâni departe de ea, pentru că nu vrem să sufere și să ne simtă lipsa. Am făcut-o doar acum, știind că ea este micuță și nu o afectează foarte tare. Dar când va crește, o s-o luăm cu noi.

În vacanța de vară veți pleca în doi sau în trei?

O să plecăm în trei, pentru că vrem să fim cu ea. Și anul trecut am plecat toți trei în vacanță, în Croația și în Cipru, și ne-am descurcat foarte bine. Ellei îi place în vacanță. Am observat că doarme chiar mai bine atunci, pentru că are activitate zilnică. Așa am reușit să-i reglăm și somnul, implicând-o în tot felul de activități în timpul zilei, ca apoi să doarmă toată noaptea.

Ce greșeli ale părinților tăi ți-ai propus să nu repeți cu Ella?

Cred că toată noua generație își dorește să nu facă precum cea de pe vremea comunismului, pentru că părinții noștri au avut mari lipsuri, atât materiale, cât și afective. Noi, având acces la informații, reușim să aflăm mai multe lucruri despre psihicul uman, despre dezvoltarea intelectuală a copiilor. Cred că suntem o generație care dorește să-și crească diferit copiii.


VIDEO EXCLUSIV/Rona Hartner și-a cumpărat teatru pe Coasta de Azur. „Primăria din Toulon mi l-a dat la un preț simbolic”

Citește mai multe despre Andreea Bălan, George Burcea, antena 1 și ie romanie pe Libertatea.

Comentarii