MENIU CAUTĂ

Andreea Mantea merge în concediu în Turcia, dar visează la SUA și India. “Eu, acum, gândesc vacanțele pentru David”

Distribuie

Andreea Mantea și-a schimbat obiceiurile legate de vacanță, de când a devenit mamă. Dacă înainte căuta locații exotice, acum vrea stațiuni prietenoase cu copiii. De aceea, vara aceasta va merge în Turcia, țara natală a șefilor săi de la Kanal D, iar concediile la mare depărtare de casă și fără servicii All inclusive le amână pentru când va mai crește David, ca să se poată bucura împreună de niște experiențe unice.

Libertatea: Ce îți amintești cel mai frumos din vacanțele copilăriei?

Andreea Mantea: Cele mai frumoase amintiri de vacanță sunt legate de bunici. Număram zilele până la vacanță mare, făceam bagajul cu câteva zile înainte și în ultima zi de școală eram deja pregătită să plec! Bunicii mei locuiau în zona Vrancei, într-un loc mirific, acolo aveam senzația de libertate totală.

Făceam absolut orice îi trece prin cap unui copil – mă jucam cu mingea pe uliță, jucam leapșa cu ceilalți copii, adoram să mângâi animalele din gospodărie, mă ascundeam prin grădini… Aceste amintiri sunt comoară pe care o port cu mine. Este păcat că azi, copiii nu mai au parte de așa ceva, de experiențele în aer liber, în natură.

Unde mergeți în vacanță vara această? Cum ți s-au schimbat vacanțele, planurile de peste vară, de când ești mămică? La ce ești atentă acum, când alegi destinațiile?

Când s-a născut David, eram foarte protectoare și nu voiam să-l iau peste tot cu mine, să-l expun la diverse medii sau să mergem distanțe foarte lungi. Eram un pic exagerată. Dar m-am schimbat și mi-am dat seama că eu sunt mama lui, eu îl pot proteja, așa că l-am luat în toate vacanțele. Este adevărat că nu exagerez cu distanțele, pentru că nu are răbdare, chiar dacă este un copil înțelegător.

”David merge acum la înot și cred că în curând voi lua și eu lecții”

Anul acesta, eu și David mergem în Turcia, pentru că este o țară cu stațiuni potrivite pentru familiile cu copii. Ai totul la îndemână pentru o vacanță frumoasă și fără stres: piscină, mare, loc de joacă pentru copii, camera de hotel la doi pași. Nu merg la noi pe Litoral, pentru că ne-am petrece foarte mult timp în mașină, căutând un restaurant mai bun sau plecând de la plajă spre hotel și înapoi spre plajă. Într-un resort din Turcia ai restaurante de unde să alegi și multe activități de divertisment, inclusiv spectacole pentru copii, toată ziua. Eu, acum, gândesc vacanțele pentru David, să se bucure el, în primul rând. Amândoi suntem firi active, nu ne place să stăm foarte mult la soare, la plajă. David merge acum la înot și cred că în curând voi lua și eu lecții cu el.

Când ne vom întoarce din Turcia, vom merge la țară. David este fascinat de locul copilăriei mele, îi place foarte mult să descopere natura, cu tot ce presupune ea. Chiar dacă s-au mai schimbat lucrurile acolo. Important este că energia a rămas la fel și oamenii sunt frumoși, mai ales sufletește.

Există un loc în care visezi să ajungi cu David?

Mi-aș dori ca David să ajungă în toate locurile în care am ajuns și eu până acum. Cu siguranță, când va crește, va avea un cuvânt de spus referitor la destinații și vom decide împreună. Eu îmi doresc foarte mult să ajung în Israel, la Mormântul Sfânt. Asta e următoarea vacanță în plan și îl voi lua și pe fiul meu cu mine, dar trebuie să mai crească un pic.

Care este cea mai frumoasă vacanță în care ai fost până acum?

A fost vacanța din Costa Rica. Aveam o prietenă stabilită cu jobul acolo, era producător de televiziune. Într-o vară, vorbeam pe Skype, ne era foarte dor uneia de cealaltă, iar ea mi-a a spus că mai bine ar fi să mă urc în avion și să merg să o vizitez. Așa am făcut și a fost superb! A meritat multele ore de zbor. Costa Rica este o experiență completă, de la peisajele care îți taie răsuflarea la cultură, climă, mâncare.

După experiența din Costa Rica, deja aveam alte planuri de vacanță, înainte să îl am pe David. Plănuiam un safari, să merg în Statele Unite, în India… Sunt multe locuri unde îmi doresc să ajung. Dar aștept să crească fiul meu, ca să le vizităm împreună.


EXCLUSIV/ Loredana, soția lui Bodo, ține conferințe creștine pentru adolescente. Le vorbește despre ”planurile lui Dumnezeu” și conduce rugăciuni colective

Citește mai multe despre david mantea, prezentatoare tv și wowbiz pe Libertatea.

Comentarii