MENIU CAUTĂ
05 Iul. 2018 14:00

Andrei Păunescu se întoarce la Sala Palatului cu Remember Cenaclul Flacăra – Adrian Păunescu

Distribuie

Andrei Păunescu face din nou Remember Cenaclul Flacăra, la Sala Palatului. Spectacolul va avea loc tot pe 3 noiembrie, exact ca în 2017, dar, pentru că împlinesc 45 de ani de la înființarea cenaclului și 75 de ani de la nașterea lui Adrian Păunescu, va purta numele Remember Cenaclul Flacăra - Adrian Păunescu.

Andrei Păunescu a luat țeapă la Vaslui

Temele fundamentale ale ediției din 2018 vor fi iubirea, părinții, dreptatea, libertatea și România mare – potrivit descrierii făcute de Andrei Păunescu. Numeroși membri ai Cenaclului Flacăra se vor întâlni din nou pe scenă, la invitația fiului poetului, pentru un nou eveniment de muzică, poezie și dialog, plin de confirmări, dar și de surprize.

Nume mari au fost lansate la cenaclu

Potrivit Istoria Cenaclului Flacăra' scrisă de Andrei Păunescu – el însuși prezent pe scenă și în turnee -, la cenaclu s-au lansat ori și-au consolidat cariera Tudor Gheorghe, Mircea Vintilă, Doru Stănculescu, Vali Sterian, Victor Socaciu, Nicu Alifantis sau trupe precum Phoenix, Iris, Voltaj, Holograf, Sfinx, Mondial.

La Cenaclu au fost prezenți mari scriitori, actori, regizori: Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Florian Pittiş, Amza Pellea, Radu Beligan, Florin Piersic, Ştefan Iordache. În 1985 cenaclul a fost interzis de autoritățile comuniste și a fost reînființat în 1990. A mai funcționat până în 2010. Anul trecut, Andrei Păunescu și Cenaclul Flacăra au repurtat un mare succes, Sala Palatului fiind arhiplină.

Spune că simte prezența tatălui său

Potrivit propriilor mărturisiri, Andrei Păunescu crede că tatăl său ar fi mândru de el și de faptul că a reînviat Cenaclul Flacăra. Într-un interviu acordat Libertatea, Andrei spunea că simte prezența tatălui său.

Îmi este dor, nu mă gândesc că nu o să-l mai văd, trăiesc într-o iluzie că faptele lui, care sunt încă vii, poezia și toate celelalte acțiuni publice sau personale, de fapt, continuă și e doar o nepotrivire de timp în care suntem sau nu suntem în viața asta. Cred că e prezent în cotidianul meu și, de aceea, noaptea nu trebuie să fie neapărat prezent. L-am visat și straniu, și firesc. Un semn că energiile rămân în legătură', a declarat Andrei Păunescu.


EXCLUSIV/ Nicoleta, soția lui Gheorghe Zamfir, s-a întors pe scenă. De doi ani era în 'luna de miere'!

Citește mai multe despre Adrian Paunescu, Andrei Păunescu, cenaclul flacara, poet, Remember și sala palatului pe Libertatea.

Comentarii