Cu acces și la plajă, dar cu intrarea directă din Calle Jabali, „La Gaviota”, proprietatea de la numărul 18, este mândră, genul de casă demnă de un star hollywoodian. Problema însă este că instanțele locale au hotărât că este ridicată ilegal! Iar de aici scandalul și procesele, care sunt pe rol și-acum.

Casa, ridicată ilegal, conform instanței. Primise însă avizul în 1995

„La Gaviota” – „Pescărușul”, în limba română -, cu o suprafață de 4.500 de metri pătrați, îi dă mari bătăi de cap lui Banderas, actorul care este atât de iubit în Spania și-n Andaluzia natală, încât piața centrală din Puerto Banus, kilometrul zero al Marbellei și al zonei de fițe a milionarilor planetei, îi poartă numele!

VIDEO/ Iată vila care i-a adus 10 ani de procese lui Antonio Banderas! În cartierul starului de cinema stă și un român

Un fost primar al Marbellei, Jesus Gil y Gil, trecut în neființă între timp, dar rămas celebru pentru discursurile lui politice extravagante și pentru președinția la Atletico Madrid, a dat „verde” pentru construirea impunătoarei vile – mai degrabă, palat! – în 1995, lucrul s-a început doi ani mai târziu, apoi au apărut necazurile.

De mai bine de un deceniu, există procese. Chiar dacă ibericul a transmis că este dispus să cedeze o parte din proprietate, oficialitățile nu sunt mulțumite.

Libertatea îți prezintă poze în exclusivitate pentru România a proprietății din afară, această casă dându-i frisoane superstarului.

„Eu am cumpărat casa și terenul cu acte, totul legal, nu pricep de ce mi se găsesc culpe”

 Conacul e într-un cartier de vis. Liniște, curățenie, briză, Mediterana, totul pare decupat din filmele hollywoodiene, iar prețul unei case, aici, pornește de la de 500.000 de euro.

După ce treci bariera spre Los Monteros, intri în lumea fascinantă a exclusivismului. Primăverii sau Cotroceni par niște replici rustice ori de prost gust pe lângă ce este aici! Doar că spaniolii s-au pus pe acte și-l somează pe Antonio fie cu evacuarea, fie cu penalități care l-ar pune la cazne pecuniare pe omul ce-a făcut jumătate din femeile planetei să suspine.

„Eu am cumpărat casa și terenul cu acte, totul legal, nu pricep de ce mi se găsesc culpe”, a declarat actorul, anunțând și că nu mai locuiește acolo de multă vreme; „Pescărușul” este acum sediul unei firme care-i aparține. Când vine în zonă, Banderas trage la exclusivistul hotel din apropiere, Los Monteros, gazda lui din ultimii ani.

Ca o paranteză, Sparta Praga, echipa de fotbal a românilor Florin Niță, Alex Chipciu, Bogdan Vătăjelu și Nicolae Stanciu au programat un cantonament în această zonă începând chiar din 18 ianuarie.

Partea dinspre plajă pare lăsată în paragină

Priveliștea este superbă, cadrul natural, de vis, dar dacă am fi cârcotași, am sesiza rugina care s-a pus pe ușa proprietății care dă spre plajă, semn că poate nu a mai fost folosită de multă vreme. Și pereții înconjurători sunt scorojiți, din cauza umidității, dar podul din lemn și poveștile vremurilor boeme păstrează un farmec aparte. Sean Connery și Grace Kelly au fost clienții „La Cabana” din apropiere și ai plajelor aurite din Marbella.

Casa regală a Arabiei Saudite are multe proprietăți în zonă

 Costa del Sol, cu Marbella drept giuvaierul coroanei, atrage bogătașii mai mari sau mai mici ai lumii. Casa regală a Arabiei Saudite, printre altele, are proprietăți celebre în zonă, iar cea mai cunoscută dintre ele este complexul Nahda, care are o copie la o scară mai mică a celebrei Case Albe de la Washington. Regele Fahd a pompat peste 100 de milioane de euro în proprietățile din Golden Mile și în viața luxoasă pe care a dus-o în Spania cu suita sa imperială. Când a trecut în neființă, a fost doliu în Marbella timp de trei zile. Moștenitorul său, regele Abdullah, a preluat dragostea pentru această zonă și vine din când în când cu iahtul său de dimensiuni epice, cheltuind pe măsura reputației familiei.

Un român, lângă bogătașii lumii. Fostul campion cu Rapid București Sergiu Radu s-a mutat acolo cu soția și copiii

VIDEO/ Iată vila care i-a adus 10 ani de procese lui Antonio Banderas! În cartierul starului de cinema stă și un român

În Andaluzia trăiesc peste 150.000 de români, iar câțiva dintre ei au proprietăți aici. Printre ei, și fostul campion cu Rapid București Sergiu Radu, 41 de ani, care s-a stabilit cu familia lângă Estepona, după mai mulți ani petrecuți în Germania. Sergiu și soția sa Carmen au plătit 160.000 de euro pe un apartament șic în 2013, când prețurile scăzuseră în zonă, acum proprietatea dublându-și valoarea.

Cei doi și copiii lor, Alesia și Albert, s-au stabilit de patru luni în Andaluzia. Cei mici sunt la școală, fata practică tenisul, iar băiatul, fotbalul. „E mai frumos aici decât în Germania, datorită climei, iar oamenii sunt foarte senini. Merită să trăiești aici, iar eu încerc să nu mă stresez și să mă dedic familiei. Poate la bătrânețe o să ne întoarcem în România”, a mărturisit Sergiu pentru Libertatea.


Monica Anghel a păstrat o fustă și pantaloni de când era grasă, la sfatul psihologului. Le mai probează, din când în când

Mihai Teja nu este încă antrenor cu acte în regulă la FCSB! Este legat de o clauză secretă de Gaz Metan și depinde de Fortes

Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Cum arată și cu ce se ocupă Izabela Duduianu, fiica lui Emi Pian. Mulți se tem de ea
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cum arată și cu ce se ocupă Izabela Duduianu, fiica lui Emi Pian. Mulți se tem de ea
Horoscop 10 august 2020. Peștii fac cheltuieli mari, din impuls sau în urma unor decizii legate de bani
HOROSCOP
Horoscop 10 august 2020. Peștii fac cheltuieli mari, din impuls sau în urma unor decizii legate de bani
RECOMANDĂRI