Anunțul făcut de Dan Negru pe contul de Facebook i-a bucurat pe mulți. Realizatorul tv a anunțat că celebrul Euguen Doga vine în țară. Acesta  trăiește la Moscova și UNESCO zice ca celebrul lui vals e in top 5 capodopere muzicale ale secolului XX.

Anunțul făcut de Dan Negru pe contul de Facebook.

 

Anunțul făcut de Dan Negru pe contul de socializare

„Eugen Doga e faimos în lume și anonim la noi . Omu’ are 80 de ani, trăiește la Moscova și UNESCO zice ca celebrul lui vals e in top 5 capodopere muzicale ale secolului XX. Rușii au deschis Olimpiada pe muzica lui și în orice magazin de muzică din lume îi găsești discurile. Din luna mai vine într-un turneu în țara in care e anonim. Doga a compus și muzica din filmul „Maria Mirabela” acolo unde fetița rea era Medeea Marinescu și cea buna era Gilda Manolescu. „Fetița buna”, Gilda ( apare in clipul de mai jos) a emigrat în Germania acolo unde, la 34 de ani, in 2009, a murit intr-un accident de mașina… Căutați-l pe Eugen Doga în România. Are 80 de ani!”, a scris Dan negru pe contul de Facebook.

Cine este Eugen Doga

Domeniul în care se afirmă cu vigoare și care îi aduce notorietatea internațională este arta componistică. Debutează în anul 1963 cu un cvartet de coarde, pentru a se impune, pe măsura cuceririi altitudinii profesionale, prin multiple vocații și disponibilități. Este autor al unor lucrări valoroase în genul muzicii de estradă, de film și de scenă. În afară de preocuparea sa de cinema, este autor al mai multor compoziții originale (cântece devenite șlagăre, lucrări camerale și balet).

De asemenea, a fost membru al Comitetului de conducere al Uniunii Compozitorilor din URSS și Uniunii compozitorilor din Moldova, vicepreședinte al UCM. La sfârșitul anului 2015 strada pietonală Alexandru Diordiță din Chișinău a fost redenumită în „strada Eugen Doga”.Eugen Doga și-a exprimat susținerea pentru mișcarea de unificare a Republicii Moldova cu România. În prezent locuiește și activează la Moscova.

 

Urmărește-ne pe Google News