Mergi direct la conținut »
Bistrița are cimitir nou, dar nimeni nu poate intra în el
Entertainment Libertatea > Entertainment > Bistrița are cimitir nou, dar nimeni nu poate intra în el

Bistrița are cimitir nou, dar nimeni nu poate intra în el

Nu mai puțin de 12 milioane de lei a investit Primăria din Bistrița într-un cimitir nou-nouț, dar acum toată lumea se uită la el ca la moaște.

De Magda Dragu,

Abia după finalizarea lucrărilor, la nouă ani de când a fost achiziționat terenul, autoritățile din Bistrița și-au dat seama că nici localnicii, nici primarul nu ar putea să ajungă în perimetrul cimitirului.

Motivul pentru care s-a ajuns în această situație este pentru că nimănui nu i-a trecut în cap să cumpere și terenul aferent căii de acces, iar în prezent, localnicii au fixat prețuri prohibitive pentru fâșia de pământ fără de care se pierd cele 12 milioane de lei investite.

”Cimitirul nu este gata. Practic acolo sunt finalizate lucrările, dar partea de acces în cimitir este o problemă. Toţi cei cu care am discutat parcă ne iau de fraieri. Toți cer sume enorme pentru a ne facilita accesul. Nu am reușit să ajungem la o înțelegere cu proprietarii din zonă. Acum port discuții cu Biserica Reformată să vedem dacă reușim cu ei să ajungem la o înțelegere și să rezolvăm astfel problema”, a declarat primarul Ovidiu Crețu.

Noul cimitir va avea 1.500 de locuri de veci și va fi dotat cu o zonă pentru urnele funerare, unde vor putea fi găzduite 150 de astfel de urne. Aleile au fost betonate și ele, dotate cu corpuri de iluminat stradale, iar o parte din noul cimitir este de inspirație scandinavă, cu gazon și o piatră funerară care iese din pământ și care nu depășește 90 cm înălțime.

Dar cum deocamdată nu se știe cum se poate intra în el, municipalitatea încearcă să negocieze cu reprezentanții Bisericii Reformate, care au și ei un cimitir în zonă, pentru a li se permite amenajarea unei căi de acces care să permită trecerea în cimitir.

Close
Închide
  Close