MENIU CAUTĂ
, de Geo Berciu

CE GEST IMPRESIONANT LEGAT DE NUMELE MICUŢEI a făcut EBA!

Distribuie

După primele emoţii şi după ce şi-a revenit cât de cât, Elena Băsescu a stabilit împreună cu soţul ei numele fetiţei şi a explicat alegerile lor într-un comunicat pe internet.
"La un an de la căsătorie, am primit cel mai frumos cadou posibil: o minune de copil pe nume Sofia Anais. Sofia a fost alegerea mea, pentru că pe 17 septembrie se sărbătoreşte Sfânta Sofia şi trebuia să nasc în jurul acestei date. Dar este şi un nume cu o semnificaţie foarte puternică pentru familia noastră, Sofia a fost bunica tatălui meu, pe care a iubit-o foarte mult.
Iar Anais este un nume care i-a plăcut foarte mult lui Bogdan. Numele de familie al fetiţei noastre dragi va fi Ionescu-Băsescu.
Totul s-a petrecut mult mai repede decât ne aşteptam cu toţii, dar îi mulţumesc bunului Dumnezeu că Sofia şi eu suntem bine. Asta şi datorită personalului de la Spitalul Universitar, o echipă medicală cu adevărat profesionistă.
Vreau să mulţumesc tuturor celor care mi-au transmis mesaje de încurajare, urări de bine pentru mine şi pentru fetiţă şi mi-au fost alături în aceste momente", a scris Elena Băsescu pe contul ei de Facebook.

Semnificaţia numelor

Semnificaţia numelelor alese de căre părinţi este una deosebită. Numele „Sofia” este de origine greacă şi are semnificaţia de înţelepciune. Întâlnit cu precădere în epoca bizantină, fiind purtat de soţiile împăraţilor bizantini Iustin şi Iustinian, Sofia este folosit astăzi de aproape toate popoarele europene.

Etimologic „Sofia” derivă din cuvântul grec „sophie” care înseamna înţelepciune. Sofia era, de altfel, Zeiţa Înţelepciunii la greci.
Legat de numele „Anais” avem mai multe interpretări. Unii spun ca este derivat din zeița persană a iubirii, Anahita sau omologul său armean, Anahit, alții o văd ca o provensală și catalană derivare a numelui „Anne”.

Cei mai mulţi susţin însă că „Anais” este o varianta a numelui Anna. Numele este purtat, cu precădere, de fetele din Franţa şi Belgia, unde a devenit o adevărată modă ca micuţii de sex femin să poarte acest nume. Se spune că micuţul care îl poartă va fi un copil deştept, înţelegător, cuminte şi sufletist.

Citește mai multe despre Elena „Eba” Băsescu pe Libertatea.

Comentarii