Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Pe când un spectacol pentru Putin? Loredana a cucerit Moscova! Diva ne-a vorbit despre dorința ei supremă
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > EXCLUSIV/ Pe când un spectacol pentru Putin? Loredana a cucerit Moscova! Diva ne-a vorbit despre dorința ei supremă

EXCLUSIV/ Pe când un spectacol pentru Putin? Loredana a cucerit Moscova! Diva ne-a vorbit despre dorința ei supremă

Ce-și dorește Loredana la 48 de ani? Diva muzicii românești, care se pare că i-ar fi cedat locul pe scaunul de jurat la “Vocea României” Irinei Rimes, ne-a dezvăluit care e visul ei încă neîmplinit, dar și care e cea mai mare realizare bifată recent. Aniversarea o prinde alături de zeci de oameni dragi - familie, prieteni, echipă -, pentru care are grijă să organizeze în fiecare an o petrecere tematică.

De Ana Maria Marinescu,

Libertatea: Duminica aceasta, 10 iunie, împlinești 48 de ani. Ce faci, de obicei, de ziua ta? Cum petreci, alături de cine?

Loredana: De ziua mea, sunt de cele mai multe ori cu toată familia, cu trupa, cu întreaga echipă, plus prietenii dragi. Chiar dacă se întâmplă să am concert în ziua respectivă, planific petrecerea de ziua mea într-o zi liberă. Îmi place să îmi provoc invitații, aleg o tema pentru petrecere, cu meniul pregătit în tema respectivă și îmi rog invitații să vină îmbrăcați potrivit.

Loredana e foarte mândră de Elena. Fiica ei și soțul, Andrei Boncea, sunt primii care o îmbrățișează pe cântăreață de ziua ei și îi fac urări

Însă ziua mea începe adesea la miezul nopții, o sărbătorim în familie, cu îmbrățișări, flori, dar mai ales cu dragoste. Cu bucuria că suntem împreună cu toții.

S-a întâmplat să ai concert de ziua ta?

Sigur, de multe ori! Anul trecut, am cântat la Cluj, la petrecerea oficială TIFF, chiar în noaptea dintre 9 și 10 iunie. La miezul nopții m-au oprit, au pus un film cu mai mulți participanți din festival care îmi urau “La mulți ani”, mi-au adus un tort uriaș… A fost foarte simpatic. În plus, a doua zi dimineață, m-am întâlnit la micul dejun cu Alain Delon, mi-a urat și el “La mulți ani”! (râde)

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Care sunt cele mai frumoase cadouri pe care le-ai primit de la cei dragi de-a lungul timpului?

Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le-am primit a fost un pian Yamaha… Dar cele mai frumoase cadouri sunt întotdeauna prezența alături de mine a familiei și a prietenilor.

Care sunt primii care te sună să-ți facă urări, de ziua ta?

La 12 noaptea începe să zbârnâie telefonul. Primii sunt cei care sunt cei mai aproape, din casă… Ei n-au nevoie de telefon (râde).

Ce-și dorește Loredana la 48 de ani? “Să închiriez un avion și să…”

Anul trecut, Loredana a fost în vacanță în India și Tibet

Dacă te-ai putea rupe de obligații, de angajamente și ai avea buget nelimitat, ce ți-ai dori să faci de ziua ta?

Să închiriez un avion și să-i duc pe toți cei dragi într-o locație surpriză, undeva la malul marii… Și să-i răsfăț ca la carte!

Ce surprize pregătești, din punct de vedere muzical?

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!
Recomandări

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!

De la începutul anului până acum, putem să vorbim despre două cântece noi, unul cu băieții de la Zdob și Zdub, “Balkana Mama”, care a prins foarte bine și la noi, și la Moscova – am și cântat acolo! Al doilea, scris de mine, “Îngeri”, care a fost lansat acum o luna și care e și el foarte îndrăgit în concerte. Am lucrat pentru “Mamma Mia!” două luni intense, iar rolul Donnei Sheridan mi-a adus multă bucurie. M-a pus într-o situație vulnerabilă emoțional, m-a făcut să mă întâlnesc cu o parte din temerile mele de mamă. Avem deja aproape 20.000 de spectatori cu acest spectacol și în toamnă vom continuă cu el. Șitot pentru toamnă pregătesc un album nou.

Pentru vacanță, are pe listă Grecia, Italia, India și Delta Dunării

Ești cunoscută ca fiind foarte versatilă ca artistă. Cum îți vin ideile, ce te inspiră când compui?

Îmi plac provocările, vreau mereu mai mult și mai bine de la mine, asta-s eu, nu o să mă mai schimb. În plus, cred că am o misiune, ca noi toți, pe lumea aceasta. Iar dacă reușesc, prin muzică mea, să transmit niște emoții, niște gânduri pozitive oamenilor, dacă pot să inspir oamenii să aibă curajul să fie cum simt ei că sunt și să nu le pese de prejudecăți, o parte din misiunea mea cred e îndeplinită.

De vacanță ai timp vara asta sau ești prinsă cu studioul, concertele?

O să mă gândesc la o vacanță, cu siguranță câteva zile în Grecia și poate Italia. În Deltă merg aproape în fiecare an, într-un loc al meu… India e întotdeauna pe listă. Vom vedea…

Foto: Petru Ivu


VIDEO/”Testamentul” unui absolvent de Oxford care emigrează din România: “Mi s-a spus că mi-am vândut ţara pentru că am studiat în străinătate”

Close
Închide
  Close