Mergi direct la conținut »
Povestea impresionantă a unui muzician ghanez, născut la Ploiești. A fost arestat de trei ori în SUA
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Povestea impresionantă a unui muzician ghanez, născut la Ploiești. A fost arestat de trei ori în SUA

Povestea impresionantă a unui muzician ghanez, născut la Ploiești. A fost arestat de trei ori în SUA

Născut în Ploieşti, în urmă cu 38 de ani, dintr-o mamă de origine română şi un tată din Ghana, Emmanuel Owusu-Bonsu, cunoscut sub numele de scenă Wanlov the Kubolor, este muzician, regizor de film şi un simbol cultural al ţării sale.

Despre Wanlov the Kubolor, cântăreţ celebru în Ghana şi creatorul unui sunet unic care împinge frontierele Afro-Pop, s-a auzit şi în România.

Povestea de viaţă a artistului este impresionantă şi plină de aventură. Părinții săi s-au mutat în Ghana, înainte ca el să împlinească vârsta de un an, iar Kubolor a crescut într-o familie pasionată de artă.

La 20 de ani, şi-a dorit să trăiască visul american şi dorinţa sa a devenit realitate. Aşa ajuns pe tărâmul făgăduinței, însă visul frumos s-a spulberat repede. Credea că totul este „lapte şi miere”, dar s-a lovit de realitatea dură şi a fost arestat de trei ori. Despre experiența trăită acolo, Wanlov the Kubolor vorbeşte cu umor și cu zâmbetul pe buze.

„În penintenciarul din America ai toate condițiile. Ne aduceau mâncare, puteam să citim. Acolo am citit ‘Stăpânul inelelor’. Spre deosebire de închisorile din Ghana, unde este strictețe”, spune el.

Destinul lui Wanlov the Kubolor bate scenariul oricărui film. Nu doar muzica este viața lui, ci şi copiii săi. Opt copii… născuți pe trei continente. Povestea din spatele poveștii o puteți afla luni, 12 noiembrie, la „Destine ca-n filme”, la TVR 2.

În plus, Extrem de original, invitatul Iulianei Marciuc a hotărât cu mult timp în urmă sa renunțe la încălțăminte. Astfel, fie vară, fie iarnă, Wanlov the Kubolor umblă numai desculț.

Iuliana Marciuc

Iuliana Marciuc, realizatoarea emisiunii „Destine ca-n filme” de la TVR 2

 

 

Close
Închide
  Close