Mergi direct la conținut »

Iura Luncașu vine pe marile ecrane cu un proiect îndrăzneț. Este vorba de comedia ,,Inve$titorii”,iar filmările au început deja în localitatea Cristian.

De Livia Lixandru,

Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor face parte din distribuția unuia dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

,,Inve$titorii” este o adaptare a succesului de casă ,,Wkreceni”, filmul care în 2014 a înregistrat un număr record de spectatori și un box office impresionant în Polonia. Responsabili de rescrierea şi adaptarea scenariului sunt Alex Cotet şi Raul Gheba, comedia având rezervate partituri generoase şi pentru actorii: Levent Sali, Diana Sar, Adrian Anghel, Raluca Aprodu şi Nicu Banea.

O veritabilă comedie de situație, filmul ,,Inve$titorii” spune povestea a trei băieți, prieteni vechi, care lucrează la o fabrică de piese auto dintr-un oraș de provincie.

Când fabrica este cumpărată de niște investitori străini, cei trei, alături de mulți alți angajați, sunt disponibilizați. Li se oferă salariile compensatorii pe un an, așa că decid să petreacă un weekend de neuitat în București. 

După o noapte incendiară, se trezesc a doua zi, mahmuri, cu gândul de a se întoarce acasă, dar greșesc drumul și ajung la marginea unei localități, dezorientați și fără combustibil. Aici sunt confundați de localnici, care, impresionați de aspectul lor îi iau drept afaceriști străini, veniți să investească în afacerea locală.

Invitați de primar la negocieri, urmate de o cină în casa acestuia, băieții noștri sunt fermecați de ospitalitatea și deschiderea oamenilor întâlniți. Sunt însă în scurt timp deconspirați de către şeful poliției care descoperă ca masina cu care au venit este raportata drept furată și cei trei sunt nevoiți să părăsească localitatea.

În drumul spre casă, ironia face ca ei să fie opriți de adevărații afaceriști străini care erau interesați să investească în zonă și cei trei decid că ar fi oportun să se întoarcă și să îi ajute pe localnici la negocieri. Filmul se încheie cu succesul tranzacției investitorilor străini și baietii nostri priviti ca niste eroi de catre comunitate.

Cine este Iura Luncașu

Iura Luncașu este unul dintre regizorii din România care a înregistrat repetate succese în proiectele în care s-a implicat.

Acesta a regizat mai multe serialele de televiziune, a produs şi regizat lungmetraje pentru marele ecran. 

Iura Luncașu a lucrat ca reporter și producător la canalul de telviziune Pro TV, ca reporter la postul de televiziune Tele7abc, ca regizor al serialului „În familie” la Prima TV și ca regizor la companie de producție MediaPro Pictures. La MediaPro a regizat seriale ca Numai iubirea,  Inimă de țigan,  Regina,  sau Pariu cu viața.

S-a mutat la Cluj și face naveta

Chiar dacă este prins cu treabă în București, unde regizează cel mai nou serial produs de PRO TV, Iura Luncașu și-a mutat familia la Cluj, considerând că acolo, băiatul de 10 ani și fata de 5 ani vor fi departe de agitația din Capitală și se vor putea concentra mai bine la școală. Prin urmare, s-a sacrificat și face naveta.

Close
Închide
  Close