Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > EXCLUSIV/ Operat la un picior, comicul Mihai Ioan a fost externat infectat cu bacterii nosocomiale, mortale la vârsta sa. «Sunt în așteptare, din asta nu se mai poate scăpa»

EXCLUSIV/ Operat la un picior, comicul Mihai Ioan a fost externat infectat cu bacterii nosocomiale, mortale la vârsta sa. «Sunt în așteptare, din asta nu se mai poate scăpa»

Artist care a făcut să râdă generații de români, lui Mihai Ioan "Sulamita" i-a pierit glumele. Externat zilele trecute după o nouă intervenție chirurgicală, cu o parte din laba piciorului amputată, handicapul căpătat a venit la pachet cu o lovitura fatală - a fost diagnosticat cu infecții nosocomiale, la vârsta sa frecvent mortale.

De Florian Gheorghe,

„Spitalul m-a condamndat la moarte”, ne-a spus cu nodul în gât și cu greu controlându-și reacțiile emoționale, veteranul actor în vârstă de 72 de ani. Cunoscut pentru personajul „Sulamita”, dat de textierul emblematic al revistei românești – Puiu Maximilian (rol ce i-a rămas nume în branșa artistică) după jumătate de veac pe scenele țării, Mihai Ioan nu și-a închipuit așa răsplată a societății. Nepăsarea cadrelor medicale de la Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon, unde a ajuns din cauza complicațiilor diabetice și unde a fost operat săptămâna trecută, i-au schimbat viața făcându-l să se gândească la pieire cu groază.

Comicul Mihai Ioan, alias Mache Sulamita. FOTO: Dumitru Angelescu

„Mi-au nenorocit moralul și speranța. Pe biletul de exeternare, rezultatele bacteriologice  m-au scos infectat și cu stafilocoul auriu și  cu e.coli, una din bacterii mortală în starea mea, tinând cont de sistemul meu imunitar”, ne spune cu amărăciune comediantul, unul dintre ultimii din generația de aur a comediei românești, îi amintim  pe cei care s-au stins și i-au fost prieteni: Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Ștefan Bănică ori Jean Constantin.

„Mi-a sărit bandajul de la operația prin care trecusem în urmă cu două zile în timp ce mă duceam la toaletă. Am călcat pe jos. După două ore și-a făcut timp asistenta să vină, să-mi pună un nou bandaj. Nici nu m-a dezinfectat ori măcar spălat, m-a înfășurat la loc, pur și simplu, pansament care a căzut iar”, vorbește despre presupusul moment când a contactat bacteriile cel care, în trecut, glumea de spre orice dar care nu poate glumi pe seama sfârșitului său.

Managerul Spitalului din Craiova a luat infecție nosocomială chiar în spitalul pe care îl conduce. Unde se tratează acum
Recomandări

Managerul Spitalului din Craiova a luat infecție nosocomială chiar în spitalul pe care îl conduce. Unde se tratează acum

„Sper să nu fac septicemie ori vreo altă complicație, n-aș vrea să sufăr și să-i fac pe ceilalți să sufere”

„Oricum «mă ușchesc», am 72 de ani. Sunt «în așteptare», din asta nu se mai poate scăpa. Sper să nu fac septicemie ori vreo altă complicație, n-aș vrea să sufăr și să-i fac pe ceilalți să sufere”, spune căzut în deznădejde artistul, acuzându-i pe cei care conduc țara pentru propriile interese și care nu se ocupă de spitale și de școli.

Drama sa medicală a început cu diabetul apărut în ultimul an al regimului comunist, după luni de anchetă a securității datorită glumelor tăioase pe care comicul le scăpa despre sistem și conducători. În 1989 a fost dat afară din colectivul Teatrului de Revistă C. Tănase. Din cauza bolii, a ajuns de cinci ori pe masa de operație.


CITESTE SI:
OPINIE/ Daniel Nanu, invitat Libertatea: Privilegiul de a fi fost contemporani cu marele Balaci

Close
Închide
  Close