Mergi direct la conținut »
Cosmonautul Dumitru Prunariu, personajul unui miniserial animat online. Vezi primul episod!
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Cosmonautul Dumitru Prunariu, personajul unui miniserial animat online. Vezi primul episod!

Cosmonautul Dumitru Prunariu, personajul unui miniserial animat online. Vezi primul episod!

Animation Worksheep, un atelier de animație autohton, a lansat o serie de 12 scurtmetraje de animație despre momentele esențiale din viața lui Dumitru Dorin Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic, anunță Pagina de Media.

De Dragoș Tănase,

Seria de animații scurte, care îl are în centru pe Dumitru Prunariu, fost inițiată în cadrul celei de-a unsprezecea ediții ale atelierului Animation Worksheep, care a avut loc între 31 august – 22 septembrie 2018, la Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic.

O echipă formată din 13 tineri animatori, sub îndrumarea trainerilor Dan Panaitescu, Ion Aramă, Radu Pop și Vlad Ilicevici, au pus bazele acestui proiect la care au continuat să lucreze Ion Aramă și Radu Pop, până în prezent, scrie paginademedia.ro.

La 14 mai 1981, pe când avea 29 de ani, Dumitru Prunariu devenea primul român care zburase vreodată în spațiul cosmic, și avea să rămână și singurul. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.

Până acum, pe pagina de YouTube a Animation Worksheep a fost lansat primul din cele 12 episoade, care durează aproximativ 3 minute și se numește „Sputnik & Gagarin”.

Acesta e dedicat momentelor din copilăria și adolescența lui Dumitru Prunariu, născut în 1952, în Brașov. Primul dintre acestea, lansarea primului satelit artificial al Pământului, botezat Sputnik 1, care are loc pe când Dumitru avea doar cinci ani.

Patru ani mai târziu, în jurul orei 9 dimineața, cosmonautul sovietic Iuri Alexeevici Gagarin devenea primul om care zbura în spațiul cosmic, un prim pas din proiectul spațial ambițios al URSS, numit Vostok.


Citește și… Au trecut 3 ani de la moartea nepoatei lui Dumitru Prunariu. Arina avea doar 11 ani


 

Close
Închide
  Close