Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > EXCLUSIV/ Vocea motanului Dănilă din «Veronica» are 74 de ani și trăiește în Brașov. Cristian Popescu dublează și acum personaje animate!

EXCLUSIV/ Vocea motanului Dănilă din «Veronica» are 74 de ani și trăiește în Brașov. Cristian Popescu dublează și acum personaje animate!

Cântărețul și actorul Cristian Popescu a dat voce multor personaje care ne-au înfrumusețat copilăria între anii 1965-1980. Imitator fabulos al unor mari actori, ca Octavian Cotescu, Liviu Ciulei, Virgil Ogășanu, Dem Rădulescu sau Iurie Darie, el a fost inclusiv motanul Dănilă în  "Veronica"! Azi are 74 de ani, trăiește în Brașov și continuă să dubleze personaje animate.

De Florian Gheorghe,

Într-o epocă în care microfoanele nu erau performante, aproape fiecare actor trebuia dublat. Iar uneori, vocea era asigurată nu de cel care intra în pielea personajului, ci de Cristian Popescu, care avea un talent nemaipomenit de a reproduce voci celebre, în replici vorbite sau… cântate.

Actor și cântăreț, Popescu a fost solicitat pentru zeci de filme turnate în vremea comunismului, inclusiv foarte popularele „Veronica” și „Veronica se întoarce”, „Fram, ursul polar”, „Saltimbancii”, „Dragoste la zero grade” ori „August în flăcări”. A creat și a prezentat pentru TVR emisiunea „TipTop Minitop” și, pentru că avea o voce deosebită, compozitorii Edmond Deda și George Grigoriu – mai ales Grigoriu, care i-a fost naș – i-au încredințat melodii pe care el le-a transformat în șlagăre! Cele mai cunoscute sunt „M-am născut în România”, „Liliana”, „Gabriela” – melodii cu nume de fete, pentru că „așa se purta pe vremea aceea”, ne-a lămurit artistul.

Cristian Popescu, vocea motanului Dănilă din «Veronica» are 74 de ani și dublează și acum personaje animate!

A debutat pe scena Teatrului de revistă Constantin Tănase în 1965, iar 4 sau 5 ani, la începutul anilor 80, a fost angajat al Teatrului de Operetă din București, pe scena căruia a susținut mai multe spectacole. Apoi, s-a retras. Locuia de ceva vreme la Brașov și se săturase să facă naveta. Sunt 40 de ani de când am ales acest oraș, căruia îi datorez o viață mult mai sănătoasă. Față de mulți colegi de scenă care s-au dus, pe mine m-a ținut Dumnezeu. N-am fumat, n-am fost machitor și am făcut sport de performanță, tenis și handbal. Merg zilnic două ore cu bicicleta, fac exerciții cu ganterele și încă practic tenisul de câmp”, ne-a rezumat artistul veteran viața sa de acum.

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii
Recomandări

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii

 

 

 

 

Solistul are o pensie de doar 214 lei

Are 74 de ani, dar n-a renunțat la muncă; dublează în continuare personaje animate. O face de plăcere, nu de nevoie. N-o să mă pensionez atâta vreme când sunt apreciat, dar n-o să frizez penibilitatea, mă voi autoexclude când n-o să mai pot face munca asta cum trebuie”, ne asigură artistul a cărui voce a dat viață personajelor copilăriei noastre și care încă dublează personaje Disney pentru piața românească. „Așa m-am născut, nu-i o chestie de vârstă să scot la iveală copilul din mine, când dublez în limba română personaje dragi copiilor”, crede artistul (FOTO drepta sus, alături de Cornel Constantiniu și Mihai Constantinescu)

Campania electorală a demarat cu un val de postări fake-news. Lideri PSD promovează mesaje false
Recomandări

Campania electorală a demarat cu un val de postări fake-news. Lideri PSD promovează mesaje false

 

Fire discretă, artistul care a scris istorie în muzică și teatru alături de Margareta Pâslaru, Corina Chiriac, Grup 74, Jean Constantin, Dem Rădulescu, Stela Popescu și Nicu Constantin, muncește acum la autobiografie, după jurnalele pe care le-a ținut întreaga carieră. Turneele în care am fost nu vor mai fi niciodată. Românii nu mai au veselia de altădată, doar cei care sunt în afara țării. Sunt dator să scriu această carte, însă nu-i un semn că-mi pregătesc pensionarea. Pensionat sunt doar pe hârtie, iar cu retribuția pe care o o primesc, poți să o uiți: 214 lei, după 55 de ani de muncă, plus o indemnizație de 350 de lei”, recunoaște împăcat artistul, a cărui charismă de invidiat se identifică dintotdeauna cu mustața care i-a adus numai belele: Nu mi-am ras-o niciodată. Din cauza asta, am fost exclus și din programele televiziunii, că nu i-au plăcut mustăcioșii lui madam Ceaușescu. Am tot filmat cu clame, să-mi strâng părul lung, dar totul până la mustață!”, ne-a mărturisit Popescu.

 

CITESTE SI:

VIDEO/ Fiul Danei Rogoz pune la grea încercare răbdarea părinților. „Trebuie să recunosc că-și cam permite. Dar e haios”

Close
Închide
  Close