Mergi direct la conținut »
VIDEO EXCLUSIV/ Cum si-a ratat cariera de model Sonia Argint Ionescu: “Aveam 2-3-4 kg în plus”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > VIDEO EXCLUSIV/ Cum si-a ratat cariera de model Sonia Argint Ionescu: “Aveam 2-3-4 kg în plus”

VIDEO EXCLUSIV/ Cum si-a ratat cariera de model Sonia Argint Ionescu: “Aveam 2-3-4 kg în plus”

Cum si-a ratat Sonia Argint cariera de model. Prezentatoarea emisiunii “Vreau să fiu sănătos”, de la TVR 1, are dimensiuni de invidiat și în adolescență a lucrat ca manechin, însă n-a reușit să pătrundă în lumea elitei modei.

Sonia Argint Ionescu este mama a doi copii, dar asta nu înseamnă că nu își face timp pentru ea. Dimpotrivă, are grijă de modul în care arată, mănâncă sănătos și face sport constant. Singura dată când a avut probleme cu greutatea a fost în perioada liceului, când puținele kilograme în plus au împiedicat-o să prindă un contract avantajos de modelling în Italia. O altă oportunitate a fost la începutul ei în modă, când a primit o ofertă pentru a lucra în Franța. N-a fost să fie nici atunci.

“Am lucrat ca model o bună bucată din adolescență, între 15 ani și jumătate și 17 ani și ceva. A fost o perioadă care mi-a plăcut foarte mult și care mi s-a potrivit destul de bine din punct de vedere al prezenței pe podium și al ședințelor foto, era ceva ce îmi venea foarte natural. Aceea a fost o perioadă din viața mea în care aveam 2-3-4 kg în plus pentru acea meserie,  pe care îmi era foarte greu să le dau jos. La vârsta aceea, există hormonii care declanșează anumite dereglări, te îngrași și cu aer”, a declarat pentru Libertatea Sonia Argint Ionescu. Nu a apelat la măsuri drastice pentru a slăbi, ci a acceptat situația.

“Nu pot să stau nemâncată, pentru că mi se face rău și nu cred că acesta este scopul. E mult mai important să fii sănătoasă, să ai o alimentație echilibrată, să ajungi să îți cunoști organismul, dar știu că asta se întâmplă la femei abia după o anumită vârstă”, a precizat ea.

Lucrează în televiziune din ultimul an de liceu

Sonia Argint Ionescu nu a făcut o dramă din cauza contractelor de modelling pe care le-a ratat. “La un moment dat, pe la 16 ani, puteam să plec la Paris, dar nu am plecat pentru că mama și tata nu m-au lăsat, au spus: «Lasă, stai aici și termină școala!». Mi se oferea un contract cu o agenție foarte mare. Am suferit ulterior, când am mai avut o propunere de contract pentru Italia și acolo, cumva, au cântărit cele 2-3 kg în plus care se situează undeva în jurul șoldului. În această meserie, dacă vrei să performezi, trebuie să te încadrezi în niște norme, în niște măsurători. Dacă îți pune centimetrul peste fund și tu ai 96 în loc să ai maximum 92, nu pleci, pentru că nu încapi în hainele acelea! E foarte simplu. La momentul respectiv, mi-a fost foarte greu să renunț, să țin dietă și să dau jos acele câteva kilograme care mă încurcau. Și nu am plecat, pentru că agențiile pun niște reguli, este firesc să fie așa”, a declarat, pentru Libertatea, prezentatoarea TV.

Activitatea ei în modelling s-a încheiat firesc, în momentul în care au apărut alte preocupări. Deși nu a visat să lucreze în televiziune, astrele s-au aliniat în favoarea ei. “În ultimul an de liceu, în clasa a XII-a, am devenit prezentatoarea emisiunii în limba germană la TVR 1, adică au venit alte lucruri, care m-au dus în altă direcție. O echipă a redacției germane căuta o prezentatoare. Evident, unde să găsească vorbitoare de limba germană, dacă nu la liceul german? Și acolo s-a făcut, practic, un casting, în urma căruia eu am fost aleasă. Au trecut 18 ani”, ne-a povestit Sonia Argint Ionescu.


Anunțurile matrimoniale ale anilor 90. Domni italieni cu afaceri bănoase voiau neapărat iubite sau soții românce!

Close
Închide
  Close