Mergi direct la conținut »
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme

Dan Chișu a făcut un film în izolare, despre izolare. “Are și o parte de ficțiune, jumătate din populația Pământului moare”

În această seară, de la ora 21.00, Dan Chișu lansează pe YouTube un film despre pandemie, realizat din izolare, cu concursul a 17 actori.

De Tiberiu Lovin,

Ce aduce nou producția, pentru că filme cu telefonul au mai fost făcute, iar recent a fost lansat serialul Discutabil, care are ca subiect criza prin care trecem. Explică Dan Chișu, într-un scurt interviu acordat ziarului Libertatea.

Reporter: Cum v-a venit ideea?
Dan Chișu: Din momentul în care ni s-a spus să lucrăm de acasă. Cum poate lucra un regizor de acasă? Ei bine, ăsta a fost startul. Despre asta este povestea în mare: despre cât de greu este să faci un film. Și veți observa o mulțime de detalii în peliculă.

– Când ați început și când l-ați terminat?
– Pe la sfârșitul lui martie am început să scriu, apoi au durat șase zile filmările cu 17 actori foarte buni, care, din fericire, au acceptat provocarea. Am terminat filmul în urmă cu 20 de zile, dar a durat mai mult perioada de post producție.

– Ce aduce nou? Film cu telefonul a făcut și celebrul cineast Claude Lelouch, 81 de ani, apoi e serialul Discutabil, care tot online poate fi văzut și tot despre pandemie.
– La capitolul telefon nu e nou, pentru că trebuie să ne amintim de regizorul iranian Jafar Panahi, care a făcut un film în detenție la domiciliu și l-a trimis printr-un tort la Cannes..Filmele lui au luat mai multe premii internaționale, dar sunt interzise în Iran.

”Acestea nu sunt cuvintele unui președinte, sunt cuvintele unui dictator”
Recomandări
”Acestea nu sunt cuvintele unui președinte, sunt cuvintele unui dictator”
 

Noi sunt poveștile, dar și istoria regizorului într-o situație aproape imposibilă. Limbajul este extrem de sincer. E o altă abordare. Apoi cele nouă povești se întind pe perioada pandemiei până la 220 de zile, când jumătate din populația globului moare. E o parte de ficțiune aici.

– Unde poate fi văzut, când și dacă va rămâne doar online?
– Cele “9 povești de dragoste și ură în izolare” pot fi văzute de mâine seară, orele 21.00, pe Dakino, un canal YouTube, iar filmul va rămâne acolo.

Distribuție: Adrian Titieni, Emanuel Parvu, Andrei Hutuleac, Judith State, Corina Moise, Ilona Brezoianu, Tudor Istodor și Raluca Aprodu, Alexandru Bogdan, Codin Maticiuc, Silvana Mihai, Diana Cavallioti, Alex Pavel, Constantin Dogioiu, Ana Radu, Elena Voineag, Catalina Mihai și Ana Pandeli.

Close
Închide
  Close