MENIU CAUTĂ
04 Iul. 2011 13:25

Dan Negru, despre rezultatele de la BAC: „E vremea analfabeților”

Distribuie

Realizatorul TV crede că rezultatele examenului de Bacalaureat nu ar trebui să surprindă atât de mult, deoarece  există foarte mulți analfabeți pe plaiurile mioritioce, o mare parte dintre ei aflându-se chiar în showbiz.
"Zarva din jurul bacalaureatului de anul asta mi-a reamintit o vorbă de lui Ion Monoran, un poet timișorean: ”Timpul nu stă pe loc…știi mai multe decât Pitagora și cazi la bacalaureat".

Am întâlnit de-a lungul vremii zeci de semidocți, analfabeți, invitați în showurile mele, persoane publice, cu dese apariții prin presă. Recunoști un analfabet după cuvintele dintr-o frază, dupa felul în care construiește fraza și dupa modul arțăgos în care scuipă cuvintele. Țineți minte că vocabularul limbii române e alcătuit din fondul principal lexical și din masa vocabularului? Aici e secretul. Cunosc zeci de persoane publice care au doar câteva cuvinte în masa vocabularului. Au de fapt o măsuță a vocabularului…

E vremea analfabeților, a ignoranților, a inculților pe care NU televiziunea i-a născut, televiziunea doar i-a descoperit. Și nu de azi, de ieri. E adevărat, și Călinescu, Lettreman sau Fabio Fazio  spre pildă aveau analfabeți invitati, dar erau tratați ca atare, discuția nu era de la egal la egal , masa vocabularului se lua la trântă cu măsuța vocabularului și analfabetul devenea ridiculizat.  Dar televizunea e optională Și ăsta e doar inceputul ! Ei, analfabeții, sunt  bufoni, certăreți, extrovertiți adica ofertanți pentru circ.  E vremea lor… A celor care nu cuvântă”, scrie Dan Negru pe blogul său.

Citește mai multe despre Bacalaureat pe Libertatea.

Comentarii