MENIU CAUTĂ
28 Iul. 2018 21:00

EXCLUSIV/ Dani Oțil va participa la IronMan! Este unul dintre cele mai dure concursuri din lume și ține 17 ore

Distribuie

Dani Oțil vrea să participe la IronMan, unul dintre cele mai dure concursuri din lume, un triatlon cu probe de înot, ciclism și alergare, care însumează 17 ore! Mi-aș dori să fac asta până la 40 de ani”, ne-a mărturisit prezentatorul de la Neatza”. Pasionat de sporturi extreme, el este deja abonat la cel mai greu concurs de hard-enduro, Red Bull Romanics.

Triatlonul IronMan, pe care un sibian a reușit să-l termine anul trecut, începe cu o probă de înot pe 2,4 mile (3,86 km) urmată de o probă de ciclism de 180,25 km și se încheie cu un maraton de 42,20 km. Așadar, însumat, peste 220 km. Nici măcar una dintre aceste trei probe nu e floare la ureche, darămite toate combinate! În plus, există și limite de timp.

În total, 17 ore sunt alocate concursului, din care 2.20 ore sunt destinate înotului, 8.10, ciclismului, iar 6.30, probei finale, maratonul. De aceea, IronMan e considerat unul dintre cele mai dure concursuri din lume.

Toți participanții care reușesc să se încadreze în timpii prevăzuți pentru fiecare probă primesc titlul de IronMan'. Fix asta țintește și Dani Oțil: să termine un concurs IronMan. Iar asta, până împlinește 40 de ani. Adică până în 2020.

Lista de lucruri pe care și-a propus să le facă Dani până schimbă prefixul arată cum s-au schimbat prioritățile lui în timp și cum pasiunile au ajuns acum pe primul loc. Firesc, pentru un om care a reușit în carieră și și-a dezvoltat și o afacere paralelă, menită să-i asigure un trai fără griji.

Până în acest moment, am reușit să am un business care nu are legătură cu televiziunea, însă pe lista mea de dorințe mai sunt câteva lucruri de marcat. Îmi doresc să termin un IronMan, mi-aș dori să fac asta până la 40 de ani. Mai mult, să particip și la câteva curse internaționale, atât cu mașina, cât și cu motocicleta', ne-a mărturisit vedeta Antenei 1.

Dani Oțil va participa la IronMan, dar și la cea mai grea cursă de hard enduro din lume

Nu întâmplător a pomenit Dani și de cursele cu mașina și cu motorul, de foarte mulți ani se dedică acestor sporturi, iar pasiunea lui pentru hard enduro e deja cunoscută. Nu cu mult timp în urmă, ne-a dezvăluit că a sacrificat multe pentru a se dedica antrenamentelor și curselor cu motorul și că aproape nu e weekend pe care să-l petreacă acasă, din acest motiv.

Și acum, e în plină pregătire pentru un concurs dur și are un regim e viață spartan, pentur că altfel, nu i-ar face față! Urmează a șaptea participare la Red Bull Romanics, cea mai grea cursă de hard enduro de pe planetă. Înainte de o cursă de o asemenea anvergură, am un program special pe care îl respect. De exemplu, în ultimele două luni am respectat o schemă de mese și suplimente, nu am pierdut nopți pe la petreceri, nu am adormit mai târziu de 12 noaptea și am încercat să ajung la o formă fizică foarte bună. Mai mult, este foarte important să te antrenezi cât mai des, tocmai de aceea, este ideal să petreci cât mai mult timp pe motor', ne-a explicat prezentatorul de la Neatza'.


VIDEO/ Secretele Omului-pasăre, aviator la 82 de ani. „Toată viața am iubit cu adevărat femeia și zborul!'

Citește mai multe despre antena 1, concurs, enduro, neatza, prezentator TV, Red Bull Romaniacs și triatlon pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii