Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > EXCLUSIV/ De ce refuză Dan Negru să apară în reclame. Dezvăluiri în premieră

EXCLUSIV/ De ce refuză Dan Negru să apară în reclame. Dezvăluiri în premieră

De ce refuză Dan Negru să apară în reclame, când majoritatea colegilor lui de breaslă fac bani buni din publicitate? Prezentatorul ne-a explicat că lucrurile nu sunt tocmai roz în negocierile dintre vedete și companiile care le vor drept imagine, iar uneori, suma oferită pentru serviciile prestate este jignitoare.

De Ana Maria Marinescu,

Se apropie iarna, începe sezonul lui Dan Negru! Prezentatorul revine în câteva zile pe micul ecran cu noua producție de divertisment pregătită de Antena 1, “Guess my age – Ghicește vârsta”, e în focul înregistrărilor pentru show-ul de Revelion – pe care nu îl recomandă adolescenților! – și are în pregătire și două producții pentru o televiziune din Chișinău, ce vor fi difuzate de Crăciun. Nu îi e ușor, dar când ai atâtea de făcut, e clar că și recompensa e pe măsură. Așa s-ar explica, poate, de ce refuză multe dintre propunerile care vin din afara televiziunii și absolut tot ce vine din sfera publicității…

Libertatea: Se apropie cea mai aglomerată perioadă pentru tine: o emisiune nouă, peste câteva zile, plus al 18-lea Revelion la Antena 1…

Dan Negru: Aș pune la socoteală și show-ul pe care-l prezint de 9 ani la Chișinău și care va avea ediții speciale de Crăciun și Revelion! Acolo sunt două ediții de Crăciun, căci moldovenii sărbătoresc Crăciunul și pe rit vechi, și pe rit nou. Deci, e mai aglomerat decât Bucureștiul la 7 seara. (râde) Show-ul nou de la Antenă va fi altceva. Lazarov, pe care-l pomenesc adeseori, m-a învățat să fiu mereu altfel decât ceilalți. Când făceam “Ciao, Darwin” (unde l-a avut coprezentator pe Ovidiu Cuncea, care a apucat-o pe calea Bisericii, n.r.) cu Mama Natură, asistentele TV încă nu se inventaseră. Când toți aveau asistente TV în show-uri, eu am renunțat la ele și am făcut emisiuni cu copii, am fost mereu împotriva curentului. Probabil, așa am supraviețuit. “Guess my age – Ghicește vârsta”, noul meu show, e o noutate absolută pe piața TV. Există emisiuni cu de toate, cu bucătari, cu copii, cu gagici sau cu voci bune. Nimeni însă nu speculează vârstele oamenilor. E o idee nouă, pe care n-o face nimeni, deși toți au curiozitatea vârstelor. E un show complex, care va aduce o noutate. Nu știu dacă va prinde sau nu la public, știu doar că va fi o noutate. Și asta contează mult pe o piață TV destul de previzibilă.

Mama și mătușa Luizei sunt devastate de durere și țipă la Gheorghe Dincă, care a oprit caravana poliției pe un câmp. Aici e locul
Recomandări

Mama și mătușa Luizei sunt devastate de durere și țipă la Gheorghe Dincă, care a oprit caravana poliției pe un câmp. Aici e locul

«L-am convins pe Florin Piersic să fie lângă mine în noaptea dintre ani!»

La câte Revelioane ți-ai propus să ajungi?

Am ajuns deja la al 18-lea Revelion, dar longevitatea asta a început ca o întâmplare. În primii 10-11 ani, în noaptea de Revelion se făcea câte o ediție specială a celui mai de succes show al sezonului și, cum show-urile mele au fost vreme de mai bine de un deceniu cele mai urmărite de la Antenă, am avut mereu și o ediție specială de Revelion. Apoi, după niște ani, publicul a întărit ideea de Negru – brand de Revelion. Vă spun un secret pe care poate n-ar trebui să-l dezvălui: l-am convins pe bunul meu prieten, Florin Piersic, să fie lângă mine în noaptea dintre ani! Nu spun în ce mod, doar că l-am convins. Cu greu, dar am reușit. Eu cred că Florin va rămâne cel mai de succes actor român din toate timpurile. Dar el e doar unul din momentele Revelionului, vor fi toate marile nume din showbizul românesc acolo!

O tânără a fost snopită în bătaie pe o stradă din Sibiu! A ținut-o de păr și a lovit-o violent
Recomandări

O tânără a fost snopită în bătaie pe o stradă din Sibiu! A ținut-o de păr și a lovit-o violent

Iată câteva din momentele memorabile din show-urile de Revelion prezentate de Dan Negru la Antena 1, vreme de 17 ani!

Având în vedere că Antena 1 împlinește peste 5 zile 24 de ani, am putea spune că ești aproape la fel de… longeviv ca prezentator de Revelioane ca postul la care lucrezi.

Antena e ceva generic, e un brand. Longevitatea e un lucru rar în media din România, pentru că nu există producători TV capabili să crească oameni de televiziune, din păcate. Esca e un exemplu rar la PRO și probabil eu la Antenă. Și cam atât.

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'
Recomandări

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'

Menționarea în Cartea Recordurilor ți-a adus ceva? Sau doar diploma?

Mai important decât orice e faptul că prin decembrie apar glumele pe seama revelioanelor lui Negru. Dacă Hrușcă e de Crăciun, Negru e Revelionul ălora singuri care au televizor și telecomandă. E ticsit netul de poante pe seama asta. E o recunoaștere mai mare decât orice premiu.

Moștenire prețioasă de la Gică Petrescu – o rețetă unică de clătite: «N-am dat-o nimănui»

Ce întâmplări interesante sau amuzante legate de înregistrările pentru sărbători ne poți povesti?

Am avut șansa să-i prezint de Revelioane și pe Gică Petrescu, dar și pe Smiley, Dan Spătaru și Alex Velea. Întâmplările sunt multe, oamenii sunt frumoși. Țin minte că după o filmare de Revelion, am plecat cu Gică Petrescu și cu câțiva colegi din echipă la un restaurant unde nea Gică a intrat în bucătărie și le-a spus bucătarilor cum să gătească pentru noi un fel de clătite pe care știa să le facă doar Cezarina, soția lui. Nu le-am mai mâncat niciunde de atunci, dar încă țin minte rețeta. Nu sunt deloc un bun bucătar, dar uneori le mai fac copiilor mei acasă “clătite nea Gică”. Ăia mici ai mei îmi cer adeseori să le fac clătitele “nea Gică”. N-am dat rețeta nimănui, deși ingredientul-minune e simplu.

Tu unde te vei afla de Revelion? De vreme ce emisiunea de la TV e înregistrată, nu e greșit să presupunem că de Crăciun sau măcar de Revelion vei fi în vacanță… Sau prezinți vreun eveniment?

Am fost campionul național al prezentărilor de evenimente dar, de câțiva ani, m-am plictisit și le refuz. Cândva, prezentam orice, oriunde. Azi mă mai duc doar la evenimente care merită. De exemplu, anul ăsta, de Revelion, mă duc să mă întâlnesc cu românii stabiliți la Londra.

Realizatorul radio Răzvan Popescu e finul lui Dan Negru

Sau în fiecare an mă duc la Iași, să prezint Zilele Iașiului ori mă duc la evenimentele corporate ale unor companii mari din România. Dar, pe cât pot de mult, mă dau ocupat și îl rog pe finul meu, Răzvan Popescu de la ZU, să se ducă să le ia el banii. (râde) Măcar știu că rămân în familie.

De ce refuză Dan Negru să apară în reclame: «Cred că am pierdut niște zeci de mii de euro, dar mă simt mai confortabil așa»

Spuneai, pe facebook, “În fiecare toamnă primesc oferte să prezint baluri de boboci, deși nu sunt un moderator ieftin”. Cât de scump ești?

În ultimii ani, aleg cu mare grijă astfel de evenimente. Așa cum nu am acceptat niciodată să mă asociez cu vreo campanie publicitară. Cred că am pierdut niște zeci de mii de euro în anii ăștia refuzând să apar în reclame, dar mă simt mai confortabil așa. Adeseori, când am discuții cu diverse agenții de publicitate pentru oferte de campanii, oamenii sunt nedumeriți că imaginea mea de zgârcit contravine refuzurilor mele. Cred că vedetele de la noi se vând încă foarte ieftin. Fie că e vorba de spectacole, fie că e vorba de campanii de publicitate. Un lanț de hypermarketuri mi-a propus să aranjăm un paparazzi cu coșul plin în magazinul lor. În fotografie trebuia să apărem eu, soția mea și copiii și rasplata era coșul cu alimente pe care apoi puteam să-l iau gratis. Am refuzat, dar am văzut în revistă vedete importante de la noi care au acceptat acest paparazzi aranjat. E prea ieftin să te vinzi pe un coș cu alimente, dar se întâmplă la noi.

Fotografii: Mihai Ștețcu, Gabriela Arsenie


Administratora clădirii în care locuia Stela Popescu rupe tăcerea. “Am observat că îi era greu să iasă din taxi. M-a luat de mână și mi-a zis că…”

 
 
Close
Închide