Mergi direct la conținut »
Draga Olteanu Matei, mărturisiri emoționante despre viața ei: Eu aș fi vrut să fiu dansatoare, dar mama nu m-a lăsat
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Draga Olteanu Matei, mărturisiri emoționante despre viața ei: Eu aș fi vrut să fiu dansatoare, dar mama nu m-a lăsat

Draga Olteanu Matei, mărturisiri emoționante despre viața ei: Eu aș fi vrut să fiu dansatoare, dar mama nu m-a lăsat

Actrița a împlinit pe 24 octombrie vârstă de 85 de ani, ocazie cu care a fost prezentă, miercuri seră, la emisiunea "Pulsul Zilei" de la TVR. 

Întrebată cum se simte la vârsta pe care o are, Draga Olteanu Matei a răspuns simplu: „Mulțumesc lui Dumnezeu, ca la 85 de ani(…). Eu simt energie în mine, cât o fi”.

Despre problemele de sănătate pe care le-a avut recent, actrița a evitat cu eleganță să vorbeacă: „Ce a fost rău a trecut. Știu de la maestrul Beligan că nu te costă nimic să zâmbești. Atunci când pot și când ma simt între oameni și mă simt bine, ce mă costă să fiu veselă?”.

În cariera ei de zeci de ani Draga Olteanu Matei a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri în Televiziune. Actrița a povestit că ea își dorea să devină dansatoare: „Am intrat în teatru în 1956. Înainte de asta am făcut mult teatru de amatori. La grădiniță, la școală, în liceu. Eu aș fi vrut să fiu dansatoare și mama nu m-a lăsat. (…) Toți m-au văzut cu basmale, neștiind că eu pot și altceva. Am simțit în mine mult mai multe posibilități”.

Actrița care s-a mutat din București, la Piatra Neamț, spune că se simte ca în rai. „De București o să-mi fie dor întotdeauna. Este locul în care m-am născut, dar vreau să-l păstrez în minte ca satul meu natal, cald și frumos(…). Sunt foarte fericită că am venit la Piatra Neamț. Mă simt nemaipomenit de bine. Am impresia că sunt în rai. Este o fericire să mergi pe stradă aici, să mergi în magazine, să merg la piață, să te întâlnești cu oameni care te primesc cu zâmbetul pe buze”.

 


Ștefi, fetița care învață la lumina lanternei, riscă să ajungă din nou în stradă. Primăria i-ar da un container, dar nu promite nimic


 

Close
Închide
  Close