Mergi direct la conținut »
Dragoș Dolănescu și-a dus fiul la muncă. În Parlamentul din Costa Rica, la doar 14 ani!
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

Dragoș Dolănescu și-a dus fiul la muncă. În Parlamentul din Costa Rica, la doar 14 ani!

Dragoș Dolănescu vrea ca fiul său să fie obișnuit de mic cu munca. Din acest motiv, dat fiind faptul că acesta este în vacanță și va începe liceul abia în februarie, l-a luat cu el la job.

De Ana Maria Păsat,

Fiul regretatului rapsod Ion Dolănescu spune că bunicii săi din partea mamei, din Costa Rica, îl puneau la diverse treburi casnice încă din copilărie, iar asta l-a învățat să știe să se descurce singur de la o vârstă fragedă și să cunoască valoarea banului. Acum, vrea să le dea copiilor săi aceeași educație.

Din acest motiv, Dragoș Dolănescu, politician în Costa Rica, și-a luat băiatul cel mijlociu, Ion, în vârstă de numai 14 ani, la el la job. Și nu doar în calitate de observator a ceea ce înseamnă munca în Parlament. Timp de trei zile pe săptămână, câte patru ore, Ion își ajută tatăl!

„În Costa Rica, sistemul de învățământ este altfel structurat decât în România. Ion a terminat clasa a opta la sfârșitul lui noiembrie. În februarie începe liceul. Acum este în vacanță și îl duc la muncă în Parlament. Are 14 ani și e cazul să se învețe și el acolo, să vadă cum muncește lumea și cât de important e să muncești. Eu lucrez cam 12-14 ore pe zi. Acum îl țin la muncă patru zile pe săptămână. Are trei zile libere, să nu spună că îl exploatez”, a declarat Dragoș Dolănescu pentru Libertatea.

Ion este unul dintre nepoții lui Ion Dolănescu, rodul iubirii dintre politician și o tânără spaniolă, care a murit la doar câteva zile după nașterea copilului. Dragoș mai are o fiică de 19 ani, Maria de Jesus, studentă la Drept, și un băiețel, Darius, în vârstă de 8 ani.

Se învoiește ca să vină în România

Politicianul va veni în România, pentru prima oară de când lucrează ca deputat în Parlamentul din Costa Rica, abia în luna martie a anului viitor, cu un scop precis: să-i fac parastas lui Ion Dolănescu, la zece ani de la moartea marelui artist.

„Anul viitor se fac 10 ani de când tata nu mai e. Vin să-i fac parastas, cu învoire de la Parlament”, ne-a spus acesta.

Tot atunci, Dragoș va trece și pe la casa din Sinaia primită moștenire de la tatăl său.

„Se ocupă cineva de casă, de întreținerea ei. Tot încerc să o închiriez, să se facă restaurant ceva”, a adăugat el.


Citește și:

Cum arată piciorul Cristinei Neagu, după accidentarea din meciul cu Ungaria

 

Close
Închide
  Close