MENIU CAUTĂ

«Dragostea din tei» l-a umplut de bani pe liderul trupei O-Zone, Dan Bălan

Distribuie

Românii care ajung la New York şi merg să caşte gura prin Manhattan, fieful milionarilor din metropola americană, ar putea da peste un chip familiar. Dan Bălan (35 ani), liderul O-Zone, singura trupă din România care a reuşit să facă furori pe întregul mapamond, stă acolo. Nu cu chirie, ci ca proprietar al unui apartament superb, cu camere uriaşe şi o panoramă de indiviat. Bălan e de 6 ani la New York şi mai are o casă acolo, însă noua achiziţie îţi taie răsuflarea. Se află la etajul 25 al unui bloc de lux, iar de la balcon se vede unul dintre cei mai cunoscuţi zgârie-nori din SUA, Empire State Building.
Cântăreţul nu vrea să spună cât a dat pe noua sa locuinţă, însă Libertatea a aflat că, potrivit pieţei imobiliare americane, cel mai ieftin apartament în zonă costă 800.000 de dolari. Iar el nu l-a luat pe cel mai ieftin... Este o achiziţie extravagantă, dacă ne gândim că solistul de origine basarabeană nu petrece mult timp acolo. Lider al unei noi trupe, Dan Bălan are foarte multe concerte în Rusia, în special la Moscova, aşa că mare parte din an o petrece acolo. Apoi, luni întregi se află prin studiouri de înregistrări din Londra, iar câteva săptămâni bune pe an vine la Bucureşti, ca să-şi vadă părinţii şi să stea cu ei. Probabil că viaţa de nomad l-a determinat să nu-şi ia maşină, Bălan fiind unul dintre puţinii bogătaşi care, deşi au apartament în Manhattan, apelează la taxi pentru a se deplasa prin New York.

De la «Chica Bomb» la «Lepestkami Slez»

Dan Bălan s-a adaptat la cererea pieţei, pentru că altfel risca să eşueze ca artist. Cum cele mai multe solicitări pentru concerte le are în Rusia sau în alte ţări din spaţiul ex-sovietic, nu mai compune decât rar piese în engleză, majoritatea fiind în rusă. Aşa se face că după ce a lansat piese ca ”Chica Bomb”, ”Freedom” ori ”Justify Sex”, acum cântă melodii intitulate ”Lepestkami Slez”, ”Lyubvi” sau ”Lisz da utra”.

Foştii lui colegi au luat-o pe drumuri diferite


După ruptura din 2005, colegii lui Dan Bălan, Radu Sârbu şi Arsenie Todiraş, şi-au încercat norocul în muzică pe cont propriu. Arsenie (30 de ani) s-a metamorfozat în Arsenium, a participat la Eurovision din partea Moldovei, în 2006, şi la ”Dansez pentru tine”, în acelaşi an. Însă nu şi-a mai găsit locul şi succesul în showbiz, aşa că s-a retras şi s-a mutat în Republica Moldova, la Chişinău. Radu, în schimb, a rămas în România (între timp a obţinut şi cetăţenia) şi a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi producători muzicali. La 35 de ani, el este căsătorit şi are două fetiţe.

Comentarii