MENIU CAUTĂ
02 Iul. 2018 10:00

EXCLUSIV/Ducu Bertzi reînvie o tradiție de acum 45 de ani. Premiază un tânăr folkist cu o…valiză!

Distribuie

În 1973, Ducu Bertzi a urcat pentru prima data pe o scenă, acasă, la Sighetul Marmației, și a câștigat primul său premiu în muzică, o valiză, căci manifestarea era susținută de o fabrică de profil. La 45 de ani de la primele aplauze primite artistul se întoarce acasă pentru a premia un tânăr folkist, tot cu o valiză, cu care acesta să-și înceapă voiajul în muzică.

”Mie mi-a purtat noroc valiza primită. Sper ca tânărului artist căruia îi voi înmâna premiul cumpărat de mine, în vara acesta,  la Festivalul ”Floare de colț”, este vorba de Șerban Goșa din Alba Iulia, să-i aducă și lui noroc. La 19 ani este unul dintre cei mai talentați canntautori din noul val”,  ne spune artistul maramureșean ce a lansat  și făcut cunoscute zeci de melodii nepieritoare precum cea ce dă numele propriului festival-”Floare de colț”, ”M-am îndrăgostit numai de ea”,”Suflet fără chei”, ”Omul pădurii”, ”Unde oare”,”Când s-o-npărțit norocul” ori ”Săraca inima me”.

Festivalul ”Floare de Colț” patronat de Ducu Bertzi, va avea loc în Parcul ”Grădina Morii”, din Sighetul Marmației (18-19 august) și îi are pe afiș pe Mircea Vintilă, Victor Socaciu, Vasile Șeicaru, Adrian Beznă, Fără Zahăr, Silvan Stăncel, Didina Curea, Gheorghe Ștetca și micii artiști ai Școlii de Artă ”Gheorghe Chivu”, actorul Adrian Păduraru dar și cel care va pleca acasă cu valiza, Șerban Goșa.

CITESTE SI  EXCLUSIV/ Cristi Minculescu nu se lasă! A venit cu martori la tribunal pentru a-și ”lua partea” de Iris

Citește mai multe despre ducu bertzi pe Libertatea.

Comentarii