Mergi direct la conținut »
Ela Crăciun luptă pentru eliminarea fenomenului de bullying din grădinițe
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Ela Crăciun luptă pentru eliminarea fenomenului de bullying din grădinițe

Ela Crăciun luptă pentru eliminarea fenomenului de bullying din grădinițe

Ela Crăciun luptă pentru eliminarea fenomenului de bullying din grădinițe. Una din cele mai cunoscute vedete din blogosfera de parenting din România, se implică în lupta pentru eliminarea unui fenomen îngrijorător semnalat în grădinițele și școlile din țară.

De Livia Lixandru,

Este vorba de bullying, acel comportament repetat al unui copil de rănire fizică sau emoțională a altuia, în încercarea de a se obține supremația. Bullying-ul este des întâlnit în special în rândul copiilor, iar acest comportament este cu atât mai periculos cu cât are loc în anii de formare emoțională a celor mici.

Ela Crăciun este mamă a doi copii

Ela Crăciun, mamă a doi copii, este la curent cu pericolul acestui fenomen, și va ține sâmbătă un seminar în care va vorbi inclusiv despre o primă soluție în diminuarea acestuia: emometrul, instrument aplicat deja în câteva grădinițe din București.

„Toate trăirile noastre de acum au ca rădăcină ceea ce ni s-a întâmplat în anii de grădiniță și de școală. Totul pleacă de atunci. Tocmai de aceea părinții, educatorii și profesorii trebuie să fie foarte atenți la modul în care se comportă cei mici. La ce simt ei. Copiii care împing, mușcă, jignesc alți copii cu siguranță o fac pentru că îi deranjează ceva în interior și nimeni nu încearcă să îi ajute.  Și ei suferă în interiorul lor și, în același timp, provoacă suferință altor copii din jur.

Proiectul „Gradinițe fără bullying” își propune să deschidă seria unor proiecte de prevenire a bullyingului în rândul copiilor de toate vârstele. Proiectul este în curs de implementare în toate grădinițele din sectorul 3 și are ca obiectiv realizarea și folosirea zilnică a unui emometru, instrument de cunoaștere în grup a emoțiilor. Cei mici sunt întrebați cum se simt la începutul zilei și la finalul orelor petrecute la grădiniță, pentru a avea o evidență a stării lor emoționale”, declară Ela Crăciun

Citește și


VIDEO EXCLUSIV. Din cauza lor, nu poate pleca în vacanță! Detalii din viața plină de animăluțe a lui Nico.


 

Close
Închide
  Close