MENIU CAUTĂ
23 Mar. 2011 17:15

Elizabeth Taylor s-a stins de dorul lui Michael

Distribuie

Imaginile de la începutul acestui an, cu Liz Taylor într-un cărucior cu rotile, anunţau, parcă, apropierea morţii. Ieri dimineaţă, inima frumoasei actriţe a încetat să mai bată, într-un spital din Los Angeles, SUA. Conform apropiaţilor divei de 79 de ani, starea actriţei s-a înrăutăţit în ultimii doi ani, ea intrând în depresie severă, după ce bunul ei prieten, Michael Jackson, s-a stins subit din viaţă. ”A refuzat să mai mănânce, să-şi ia medicamentele şi spunea întruna că se simte singură pe lume. Avea inima frântă”, a declarat asistenta ei medicală pentru un tabloid american. Recent, Elizabeth Taylor a refuzat o nouă intervenţie chirurgicală, în ciuda durerilor de spate, apropiaţii legendarei actriţe spunând că Liz nu mai este dispusă să-şi petreacă viaţa în spitale. În ultimele luni, Elizabeth Taylor stătea mai tot timpul într-un scaun cu rotile din cauza problemelor de sănătate.
A fost în moarte clinică în 1997
În 1997, actriţa a suferit un atac cerebral şi o operaţie de extirpare a unei tumori pe creier, ba chiar a fost în moarte clinică pentru scurt timp. Starea de sănătate a lui Elizabeth a făcut obiectul a numeroase speculaţii în ultimii ani. Astfel, ea a trebuit să dezmintă, în 2006, zvonurile potrivit cărora ar suferi de maladia Alzheimer. Actriţa a apărut ultima oară în public la începutul lunii septembrie 2009, la funeraliile lui Michael Jackson, unul dintre cei mai buni prieteni ai săi.
„Vă anunţ eu când se va sfârşi totul. Vă iubesc”, a scris recent, pe Twitter, actriţa
În 2007, actriţa declara că doreşte să fie înmormântată lângă Michael Jackson, în cimitirul Forest Lawn, din Los Angeles. Potrivit revistei National Enquirer, după ce a asistat la ceremonia funerară a lui Jackson, de la Great Mausoleum, ea ar fi spus prietenilor: ”Am avut o senzaţie de pace pe care n-am mai simţit-o niciodată. L-am iubit pe Michael cu tot sufletul meu şi nu pot să- mi imaginez viaţa fără el. Va trăi în inima mea pentru totdeauna, dar nu e suficient. Viaţa mea pare acum goală. Nimeni nu cred că ştie cât de mult ne iubeam”, a declarat actriţa, la puţin timp după moartea lui Michael.
Richard Burton, bărbatul vieții ei
A fost căsătorită de 8 ori
Elizabeth Taylor a fost căsătorită de opt ori, cu şapte bărbaţi, de două ori fiind soţia actorului Richard Burton.
– Pe 6 mai 1950, Elizabeth, 18 ani, s-a măritat cu Conrad, fiul cel mare al fondatorului lanţului hotelier Hilton. După doar opt luni de căsnicie, Liz divorţează.
– În februarie 1952, s-a căsătorit pentru a două oară cu Michael Wilding, un actor cu 20 de ani mai în vârstă decât ea.
– În februarie 1957, la doar 3 zile de la divorţul de Michael Wilding, Liz se mărita cu Mike Todd, un regizor cu 24 de ani mai în vârstă decât ea.
– În 1959, Liz s-a căsătorit cu Eddie Fisher, fost prieten de-al utimului soţ, având cu acesta un mariaj de 5 ani.
– Îşi uneşte destinele cu Richard Burton, iar în 1974, după 10 ani de căsnicie, cei doi divorţează. Se recăsătoresc după un an şi jumătate, dar noul mariaj nu durează decât 8 luni.
– În 1975, Liz se mărita cu senatorul statului Virginia, John Warner, având cu acesta o relaţie de 6 ani.
– În octombrie 1991, Elizabeth s-a căsătorit pentru a opta oară cu muncitorul în constructii Larry Fortensky, cu 20 de ani mai tânăr decât ea, de care a divorţat în 1996.
– Anul trecut, a fost aproape să se mărite pentru a noua oară, cu impresarul Jason Winters, dar nunta nu s-a mai oficiat.
A avut în total patru copii şi nouă nepoţi.
A obţinut două trofee Oscar
Liz Taylor avut roluri memorabile în ”Fiicele doctorului March” (1949), ”Uriaşul”, cu James Dean (1956), ”Cleopatra” (1963) şi ”Nord şi Sud” (1985). A primit, de-a lungul carierei, două Premii Oscar, pentru rolurile din ”Butterfield” şi ”Whos Afraid of Virginia Woolf?”, şi a fost nominalizată de încă trei ori (pentru ”Suddently, Last Summer”, ”Cat on a Hot Tin Roof” şi ”Raintree County”).
Aşa arăta în ianuarie 2011
Paparazzii americani au fotografiat- o pe Liz Taylor în urmă cu două luni, când era adusă într-un cărucior cu rotile la spitalul Cedars Sinai din Los Angeles. Nu a mai părăsit de atunci centrul medical, fiindu-i pus diagnosticul de insuficienţă cardiacă. Diva nu putea să respire decât cu ajutorul a două furtunuri.
Începe bătaia pe avere?
Cu câteva zile înainte să se stingă din viaţă, tabloidul National Enquirer anunţa că cei patru copii ai divei se ceartă deja din cauza modului cum ar putea fi împărţită averea regretatei dive, estimată la 600 de milioane de dolari. Aceştia au negat informaţia, susţinând că Liz Taylor a întocmit de mult testamentul şi a stabilit singură ce şi cui lasă. Ieri, la căpătâiul divei a fost întreaga familie, după ce medicii i-au anunţat că inima ei va ceda. Pe de altă parte, în lunile următoare, o editură din SUA va publica o autobiografie scandaloasă a lui Liz Taylor, al cărei manuscris a fost păstrat de actriţă într- un seif, la o bancă.

Totul despre Elizabeth Taylor

Citește mai multe despre Elizabeth Taylor pe Libertatea.

Comentarii