Mergi direct la conținut »
VIDEO / Elvis Rromano, sosia regelui rock’n roll, și-a făcut  propria școală acasă. În banii de la concerte învață copiii analfabeți din satul unde e profesor!
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > VIDEO / Elvis Rromano, sosia regelui rock’n roll, și-a făcut propria școală acasă. În banii de la concerte învață copiii analfabeți din satul unde e profesor!

VIDEO / Elvis Rromano, sosia regelui rock’n roll, și-a făcut propria școală acasă. În banii de la concerte învață copiii analfabeți din satul unde e profesor!

După 40 de ani de la moartea regelui rock’n roll, spiritual sau e viu, la Șomcuța Mare, în Maramureș. Ca și modelul său, sosia genialului Elvis Presley ce a reușit să depășească barierele entice și sociale ale vremurilor, Elvis al nostru încearcă aceeași rețetă. A tradus piesele celui mai vândut artist din istoria muzicii în țigănește, iar de foloasele succesului său au parte familia sa dar și copiii satului unde este profesor de limba și cultura romani (Școala numărul 2 din comuna maramureșeană natală).

De Florian Gheorghe,

Elvis Rromano, cel mai original Elvis din Europa, este unul dintre cele mai iubite persoanje din Șomcuța Mare mai ales după ce, în curtea casei sale, a ridicat și  două camere pentru programe de afterschool, unde, de multe ori, personal se ocupă de educația copiilor rromi din comunitate. ”Le-am pus și internet, au tot ce le trebuie să nu rămână analfabeți. E important să știe ce e cu originea lor, ce de cu exodul din India, azi au cum să cunoască aceste lucruri. Până ieri, mai toată istoria nostră s-a propagate pe cale orală”, spune  nonconformistul artist, pe numele său Tudor Latakoș, care din dragoste pentru vedeta ce a influențat generații, chiar și pe el, și-a botezat doi din copiii săi -Elvis și Elvisa, iar pe o nepoțică Priscilla, după numele soției lui Elvis!

 

Elvis Rromano, sosia regelui rockn roll, și-a făcut  propria școală acasă. În banii de la concerte învață copiii analfabeți din satul unde e profesor!

”Am iubit de mic muzica  dar nu am vrut să cânt muzică tradițională. Prima chitară mi-a luat-o tata după un pariu cu el, dacă iau admiterea la liceu. Am crescut la țară în casă fără electricitate iar când am auzit prima oară Elvis, cum cânta el, mi s-a făcut pielea de găină, parcă am fost curentat. Primul meu costum după modelul celor purtate de Elvis a fost mai chici, țiganilor le plece chiciul. Era compus din pantaloni de la second-hand și o cămasă lucioasă pe care mama a pus franjuri. Toți copiii mă strigau Elvis, așa am adoptat și numele”, povestește artistul pentru care a venit special în Maramureș o echipă BBC.

Le-a cântat rock ‘n roll țigănesc copiilor la Școala de vară din Tălmaciu

Zilele trecute Elvis Rromano (51 ani) a dus piesele starului la Zilele comunei Telciu, în Bistrița Năsăud, loc unde a făcut parte și din muzicienii ce au încântat copii la ”Școala de Vară” organizată în localitate.

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

Înainte să ajungă un Elvis de respectat în Europa (a susținut recitaluri chiar și în Norvegia), Elvis Rromano a lucrat în mina, a vopsit stâlpi de înaltă tensiune, a fost gardian public. Viața lui Elvis din Șomcuța s-a schimbat după ce a absolvit Școala de Artă Populară și Facultatea de filologie, secția română-engleză din Baia Mare. ”Copiii ce învață la mine acasă? Vreau să le dau un exemplu pozitiv, poți fii cinstit, își pot trăi viața asa și poți să ai o pâine pe masa”, conchide Tudor Lakatos, Elvis ce cântă pe ritmuri de rockn roll despre el și viața rromilor.

CITESTE SI:Așa mama, așa fiică! La 7 ani, Siena, fata Andreei Antonescu, are propriul show de televiziune

Close
Închide
  Close