MENIU CAUTĂ
23 Ian. 2016 11:30

Eurovision 2016 se mută la Baia Mare?

Distribuie

Surpriză din partea autorităților din Baia Mare care speră ca anul acestă să poată deveni gazdele Selecției Naționale Eurovision.

Dacă anul trecut Craiova a fost orașul în care s-a ținut selecția națională a concursului Eurovision, pentru ediția din 2016, artiștii ar putea merge la Baia Mare. Cel puțin așa își doresc autoritățile maramureșene.

'Vom fi bucuroși să susținem financiar și organizatoric acest eveniment. Nu este vorba despre costuri foarte mari și este vorba de aproximativ 300.000-400.000 de lei care trebuie investiți în parteneriat cu TVR. Selecțiile naționale se vor organiza și sub forma unui eveniment comun al celor 40 de țări astfel încât să se facă inclusiv o transmisiune în direct din Baia Mare în toate celelalte state. Este o chestiune care ține de notorietatea și de prestigiul municipiului Baia Mare și un eveniment prin care arătăm că putem organiza astfel de manifestări', a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Selecția Națională Eurovision ar urma să aibă loc în perioada 4-6 martie, la Sala Polivalentă 'Lascăr Pană' din oraș.

Mai mult, potrivit actualmm.ro, Baia Mare ar putea fi și gazda concertului FORZA ZU, care ar urma să aibă loc pe 20 sau 27 mai. O decizie în acest sens va fi luată luni, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Citește mai multe despre Baia Mare, Craiova, EuroVision și Forza Zu pe Libertatea.

Comentarii