Mergi direct la conținut »
EUROVISION 2019. Laura Bretan și-a adus din America rochia pentru semifinala Selecției Naționale. Nu iese pe scenă până nu se roagă!   
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > EUROVISION 2019. Laura Bretan și-a adus din America rochia pentru semifinala Selecției Naționale. Nu iese pe scenă până nu se roagă!  

EUROVISION 2019. Laura Bretan și-a adus din America rochia pentru semifinala Selecției Naționale. Nu iese pe scenă până nu se roagă!  

Laura Bretan are 16 ani, dar s-a făcut remarcată încă de la 4 ani, când cânta în America în corul bisericii. Mama a susținut-o să își valorifice talentul, iar astăzi se bucură de succes, ca urmare a participării la "America's Got Talent" și a câștigării sezonului șase al show-ului de divertisment "Românii au talent". Între timp, și-a luat cetățenia română și vrea să își îndeplinească un alt vis: să reprezinte România la Eurovision. Show-ul va fi transmis în direct la TVR 1, duminică, 10 februarie, de la ora 21.00.

De Andreea Romaniuc Archip,

Libertatea: În cât timp ai luat decizia de a participa la Eurovision România și ce te-a atras la piesa cu care ai intrat în concurs?
Laura Bretan: Mi-am propus ca, atunci când împlinesc 16 ani, să concurez. În foarte scurt timp m-am decis, pentru că piesa a venit foarte târziu, cu câteva zile înainte de termenul limită de înscriere. Piesa este foarte frumoasă și poate să îmi pună în valoare particularitățile vocale.

Cât timp ai alocat repetițiilor?
Pe 25 ianuarie am ajuns în România și încă nu știu câte ore de repetiție am. Nenumărate.

Ai început să cânți în corul bisericii, în America. Cine a fost persoana care a descoperit potențialul tău artistic și care ți-a schimbat viața?
De la 4 ani cânt. Sper că le-a plăcut oamenilor ce au auzit. Am primit multe complimente frumoase. Mama a văzut că îmi place să cânt și m-a dat la cor și la lecții de pian.

Vei continua studiile universitare în muzică?
Aș vrea să merg la Juilliard School, dar să vedem ce vrea Dumnezeu.

Te-ai născut peste Ocean, dar vii destul de des în România. Unde stai când vii în țară? Poți spune că aici este a doua ta casă?
Tot timpul când vin în România mă simt ca și acasă. Și de aceea o numesc tot acasă. De obicei, stau la hotel. Nu avem rude în București.

Ce mâncăruri tradiționale îți plac?
Salata de vinete, sarmalele, ardeiul umplut. Mama a păstrat tradițiile românești în casă. Vorbim și mâncăm românește.

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea
Recomandări

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea

Cine te va susține la semifinala Eurovision de la Arad?
Numai mama e cu mine, dar o să fie în sală și prietenii de familie. Sper că va fi frumos și sper să vă placă.

Pentru concurs ți-ai adus vestimentația din America sau ai colaborat cu un designer român?
Mama și managerul meu sunt în contact cu un important designer român, dar nu a fost timp să creeze ceva adecvat cântecului și mie, în general. Așa că a rămas pentru evenimentele următoare. La semifinală voi îmbrăca o rochie adusă din America.

Ai vreun ritual înainte de a intra pe scenă? Știm că ești credincioasă…
Da, mă rog, îi mulțumesc bunului Dumnezeu pentru toate oportunitățile pe care mi le-a dat și îi cer să vină să cânte cu mine pe scenă.

Ascultă melodia cu care Laura Bretan vrea să reprezinte România la Eurovision:


Citește și: Paula Seling, de la paranghelie, pe scena Ateneului Român! Cântă cu Giony Talent și Cârciumarii Band, apoi cu Camerata Regală

 

Close
Închide
  Close