MENIU CAUTĂ

Excesele din viața lui Avicii: ”Le-am spus că o să mor”. Managerii l-ar fi presat să susțină concerte în continuare

Distribuie

Cauzele decesului lui Avicii nu sunt cunoscute, dar detalii referitoare la excesele din viața lui continuă să iasă la suprafață. Potrivit presei internaționale, faima și faptul că a ajuns pe cele mai înalte culmi ale muzicii și-au pus amprenta pe stilul de viață al acestuia.

Tim Bergling şi-a ales numele de scenă Avicii ca referire la treapta cea mai de jos a infernului budist. Sub acest nume s-a făcut cunoscut în întreaga lume după ce a cunoscut succesul ca DJ când avea doar 20 de ani. La doar 28 de ani, însă, a plecat dintre cei vii, iar moartea lui este înconjurată de mister. Reprezentantul său a anunțat pe 20 aprilie anunţa decesul: „A fost găsit fără suflare la Muscat, Oman. Familia lui este devastată de durere şi cere tuturor să i se respecte viaţa privată”.

Ascensiunea sa fulminantă a venit, însă, cu un preț, iar acesta a constat în probleme de sănătate. În 2016, medicii l-au obligat să se oprească după ce a suferit o pancreatită acută şi au fost nevoiţi să-i extirpeze apendicele şi vezica biliară.

„Sunt atât de ocupat încât de multe ori nici măcar nu ştiu în ce oraş mă aflu”, sau „pot să mă închid într-un studio de înregistrare şi să stau şi 60 de ore fără să dorm”, declara regretatul DJ suedez. Acesta era ritmul său de viaţă, potrivit interviurilor acordate publicaţiilor Times sau The National.

Un documentar publicat recent scoate la iveală detalii cutremurătoare despre viața și sănătatea DJ-ului. Avicii a insistat că și-a avertizat managerii „de atâtea ori” că va „muri” dacă va continua turneurile în care se afla.

Dar, în ciuda predicției sale, DJ-ul spunea că a fost presat să facă mai multe concerte atunci când și-a anunțat decizia de a renunța la spectacole în 2016, în urma unor lupte anxietatea și abuz de alcool. „Le-am spus asta. Nu voi mai putea cânta”, a declarat starul.

După ce a făcut 813 de spectacole în opt ani, starul epuizat a insistat: „Am spus că voi muri. Am spus de atâtea ori. Și nu vreau să aud că ar trebui să mă mai gândesc să mai fac un alt concert”.

Documentarul a fost realizat de regizorul Levan Tsikurishvili în perioada 2012-2016 și s-a axat pe decizia lui Tim Bergling de a nu mai face showuri live.

„Când am decis să mă opresc, m-am așteptat la ceva complet diferit. M-am așteptat la sprijin, în special având în vedere prin tot ce am trecut. Am fost foarte deschis cu toți cei cu care lucrez și cu toți cei care mă cunosc. Toată lumea știe că am avut probleme de anxietate și că am încercat. Nu mă așteptam ca oamenii să încerce să mă împingă să fac mai multe concerte. Au văzut cât de bolnav am ajuns făcând asta, dar au fost o mulțime de oameni care m-au împins de la spate atunci când nu am vrut să mai fac concerte”.

Deși a devenit faimos la doar 20 de ani, Avicii era timid și nu se simțea confortabil în lumina reflectoarelor. Așa că s-a îndreptat spre alcool pentru a face față anxietății.

În consecință, el a suferit o pancreatită acută la vârstă de doar 21 de ani și i-a fost eliminat apendicele și vezica biliară în 2014.

„Da, am băut prea mult, am petrecut în general prea mult”, a spus el revistei Time despre spitalizarea lui de 11 zile. ”Apoi am avut un atac de pancreatită, ceea ce este foarte rar. Așa că m-au forțat să mă schimb complet și să nu mai beau”, a mai povestit DJ-ul.

„Călătoreşti mult, trăieşti într-o geantă de voiaj, mergi în toate părţile şi eşti servit gratis cu alcool. Eşti văzut ca un ciudat dacă refuzi să bei”, se justifica tânărul într-un interviu pentru revista GQ. A renunţat la băutură, dar răul făcut sănătăţii sale era ireparabil. A fost internat din nou în 2014 cu greaţă, febră şi infecţie la bilă.

A fost nevoit să-şi anuleze mai multe spectacole şi să renunţe la inaugurarea propriului său hotel din Miami, unde o cameră costă 800 de dolari. „Mi-am luat o lună de odihnă obligatorie, dar mă aflam în studio 12 ore pe zi, apoi am început să călătoresc”, povestea el. „Dacă vrei să faci parte din această industrie trebuie să pui muzică peste tot şi să te afli în toate părţile”, mărturisea Avicii.

Renunţarea la alcool i-a oferit totuşi un bonus: la prima petrecere unde nu a servit alcool, a cunoscut-o pe logodnica sa. Deşi nu a mai pus gura pe alcool, Avicii a continuat să rămână regele petrecerilor. În 2016, când şi-a anunţat retragerea de pe scenă, fanii comentau faptul că slăbise prea mult şi că încerca să-şi ascundă începutul de chelie sub şapcă.


Citește și: Kate Middleton a purtat o rochie asemănătoare cu a prințesei Diana la ieșirea din spital


Citește mai multe despre Alcool, avicii, Deces și dj pe Libertatea.

Comentarii