MENIU CAUTĂ

EXCLUSIV | Telefonul l-ar putea omorî

Distribuie

Gabi Cotabiţă a suportat cu bine intervenţia de implantare a defibrilatorului cardiac, ce va ajuta la depistarea aritmiilor inimii şi la regularizarea ritmului cardiac. Sistemul de defibrilaţie îi va monitoriza permanent starea inimii şi va preîntâmpina un stop cardiorespirator ca acela din 8 mai, care l-a băgat în comă pentru o lună pe artist.
Numai că, de acum, viaţa lui, care va depinde de acest dispozitiv minuscul, montat în zona toracelui, se va schimba definitiv. Un banal telefon mobil, indispensabil oricui în zilele noastre, l-ar putea trimite din nou pe patul de spital, deoarece, purtat pe partea dispozitivului, îi poate perturba funcţionarea programată de medic.

Şi-a asumat riscurile

”Sunt câteva neajunsuri minore în comparaţie cu ce face acest defibrilator. Va trebui să nu staţioneze în dreptul detectoarelor de metale din aeroporturi şi nici lângă cele din magazine. De asemenea, testele magnetice de scanare a creierului şi a coloanei vertebrale sunt interzise”, a spus pentru Libertatea o sursă din Spitalul de Urgenţă. Gabi Cotabiţă şi-a asumat toate aceste riscuri şi a mers pe calea indicată de medicul cardiolog.

Comentarii