De Camelia Diaconu,

Top 10 filme cu evadări

Un film de acțiune trebuie neapărat să aibă în scenariu și o evadare memorabilă. Fie că vorbim despre evadări din închisori sau din lagăre naziste, mai jos îți prezentăm filme cu evadări care au făcut istorie.

The Count of Monte Cristo

Filmul se bazează pe romanul scris de Alexandre Dumas și îl înfățișează pe Jum Caviezel în rolul Contelui de Monte Cristo. La fel ca și în romna, filmul îl prezintă pe Edmond Dantes, tânărul condamnat la închisoare pe viață, de către așa-zișii prietenii ai săi, într-o fortăreață de maximă securitate. Odată ajuns acolo, tânărul Conte de Monte Cristo se întâlnește cu Abatele Faria, care îi spune de o comoară ascunsă aflată pe o insulă pe care doare Abatele o cunoaște și reușește să evadeze.

The Count of Monte Cristo – trailer

La Grande Illusion – unul dintre cele mai bune filme cu evadări

Filmul La Grande Illusion este considerat o capodoperă a cinematografiei franțuzești. Un film despre război, dar în care nu vei urmări scene de luptă, ci doar o analiză impecabilă a relațiilor dintre prizonieri și gardieni. În film vei urmări povestea a doi soldați, care sunt capturați și închiși într-un lagăr de prizonieri în timpul Primului Război Mondial. Ei încearcă să evadeze, deoarece reușesc să capete simpatia unui gardian, însă evadarea lor nu este posibilă, așa că sunt trimiși într-o fortăreață impenetrabilă de unde pare imposibil să mai încerce o evadare.

La Grande Illusion – trailer

Midnight Express

Vei urmări povestea lui Hayes, bărbatul care a încercat să scoată din Turcia două kilograme de hașiș, a fost prins și acum este condamnat la trei ani de închisoare, însă Curtea Supremă a corectat rapid sentința și a prelungit pedeapsa până la 15 ani. Tânărul nu reușește să se adapteze acestui mediu sălbatic și înțelege faptul că singura posibilitate de a scăpa este să evadeze. Abia după 5 ani reușește să evadeze și totul se schimbă.

Midnight Express – trailer

Escape to Victory

Filmul spune povestea unor prizonieri americani în taberele de deținuți germane. Aceștia pun la cale un meci de fotbal între ei și gardienii nemți, cu scopul de a evada chiar în mijlocul partidei de fotbal. Una dintre scenele memorabile ale filmului este atunci când deținuții refuză să evadeze deoarece speră că vor câștiga meciul.

Escape to Victory – trailer

The Great Escape – un film memorabil cu evadări

Filmul The Great Escape este considerat un film memorabil ce are în prim plan o evadare. Filmul este bazat pe o poveste reală a uneia dintre cele mai complexe tentative de evadare din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial. Filmul este împărțit în două variante: în prima parte vei urmări evadarea din penitenciar a soldaților Forțelor Aliate, iar în a doua parte vei vedea eforturile Gestapo-ului de a recupera mai mult de 70 de evadați.

The Great Escape – trailer

Escape from Alcatraz

O evadare dintr-o închisoare plănuită în cel mai mic detaliu. Frank Morris și-a construit unul dintre cele mai minuțioase planuri de evadare, pentru a ieși din temuta închisoare descrisă drept o fortăreață din care este imposibil să evadezi. Filmul este considerat unul dintre cele mai spectaculoase filme cu evadări.

Escape from Alcatraz – trailer

Îți recomandăm să vezi și:

Silence of the Lambs

Este unul dintre cele mai înspăimântătoare filme cu evadări. Hannibal Lecter este personajul principal care pune la cale până la cel mai mic detaliu evadarea dintr-o închisoare de maximă securitate. Filmul este înfiorător din cauza scenelor violente din închisoare dintre Hannibal și un gardian.

Silence of the Lambs – trailer

The Shawshank Redemption

Unul dintre cele mai iubite și urmărite filme, considerat cel mai bun film făcut în ultimele decenii. Filmul închisoarea îngerilor este un film motivațional despre speranță și resemnare. Aici, evadarea este mai mult un pretext și oferă o adevărată lecție de viață.

The Shawshank Redemption – trailer

Filme cu evadări – Papillon

În rolul principal îl vei vedea pe Steve McQueen, un spărgător condamnat pe nedrept și trimis într-o închisoare franceză de pe Insula Diavolului să își execute pedeapsa. O adevărată fortăreață din care este imposibil să evadezi, însă în urma unui plan minuțios se pune la cale o evadare în toată regula.

Papillon – trailer

Prison Break

Unul dintre cele mai de succes filme cu evadări ce a fost gândit doar în două serii de către producători, dar datorită succesului filmul a ajuns la cinci serii. Povestea are în prim plan un personaj încarcerat și condamnat la moarte pentru o crimă pe care nu a comis-o. Fratele său pune la cale un adevărat plan pentru a-l salva de la această pedeapsă cruntă.

Prison Break – trailer

Citeşte şi:

Filme motivaționale – adevărate lecții de viață în producții fenomen

Filme cu animale vorbitoare – colecții cinematografice haioase cu animale care vorbesc

Filme cu îngeri – povești cu arhangheli și îngeri pe care trebuie să le urmărești

Imagini dramatice din Ecuador. Cadavrele oamenilor uciși de COVID-19 sunt lăsate pe străzi
GSP.RO

Imagini dramatice din Ecuador. Cadavrele oamenilor uciși de COVID-19 sunt lăsate pe străzi

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă
HOROSCOP

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă