Quo Vadis (1951)

Nominalizat la opt premii Oscar, filmul, ecranizare a romanului cu același nume, prezintă povestea de dragoste dintre generalul Marcus Vinicius (Robert Taylor) și Ligia (Deborah Kerr), o tână­ră sclavă creștină.

Când viața femeii este pusă în pericol de decizia împăratului Nero de a-i ucide pe toți creștinii, Marcus încearcă să o salveze, cerându-i suveranului să i-o dea drept recompensă pentru faptele eroice de pe câmpul de luptă.

Quo Vadis – trailer

Cele zece porunci (1956)

Filmul are ca subiect lupta lui Moise (Charlton Heston) pentru a-și elibera semenii din robia egiptenilor.

Speriat de profeția că un copil va deveni regele Egiptului, faraonul Ramses (Yul Brynner) dă ordin ca toți nou-născuții să fie uciși. Singurul care supraviețuiește e Moise, fiul unui sclav evreu, care ajunge să crească chiar în casa faraonului.

Cele zece porunci – trailer
Charlton Heston în filmul de Paște”Cele zece porunci”Cele 10 porunci
Charlton Heston în filmul de Paște “Cele zece porunci”

Ajuns la maturitate, Moise își descoperă originea și începe lupta pentru eliberarea evreilor care munceau la piramide.

Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Recomandări
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație

Ben-Hur (1959)

Romanul cu același nume, considerat a fi una dintre cele mai importante scrieri creștine din secolul al XIX-lea, a fost ecranizat de multe ori.

Filmul din 1959, cu Charlton Heston și Jack Hawkins în rolurile principale, este considerat, la rândul său, un clasic al genului.

Ben-Hur – trailer
25 de filme de Paște de văzut cu familia
Charlton Heston în “Ben-Hur”

Pelicula prezintă povestea prințului evreu Ben-Hur, care este trădat de romanul Messala și ajunge sclav pe galere. Izbutind să scape, Ben-Hur se întoarce acasă pentru a se răzbuna pe Messala…

Pelicula a luat 11 premii Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun actor, cel mai bun regizor și cel mai bun film.

Baraba (1961)

Puțin mai neobișnuit, filmul îl are ca personaj principale pe Baraba (Anthony Quinn), hoțul pe care mulțimea a ales să-l salveze, crucificându-l în schimb pe Iisus.

Începând o nouă viață, Baraba începe o călătorie spirituală și ajunge să descopere căința și adevărata putere a credinței.

Barabbas – trailer

Jesus Christ Superstar (1973)

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar va doborî avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt utilizate din țări terțe, devin ținte legitime
Recomandări
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar va doborî avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt utilizate din țări terțe, devin ținte legitime

Controversat la data apariției, musicalul constituie o ecranizarea a unei piese de pe Broadway cu același nume.

Filmul descrie ultimele șase zile din viața lui Iisus Hristos (Ted Neeley), până la răstignirea pe cruce, întâmplările fiind redate din perspectiva lui Iuda Iscarioteanul (Carl Anderson), măcinat de vinovăție după ce și-a trădat învățătorul.

Jesus Christ Superstar – trailer

Life of Brian (1979)

Filmul prezintă o poveste amuzantă: Brian Cohen este un tânăr absolut banal, care se naște însă în aceeași perioadă și în același loc cu Iisus Hristos. După o serie de întâmplări, el ajunge să fie considerat Mesia, deși nu prea știe ce să facă în această calitate.

Life of Brian – trailer

Un copil pe nume Iisus (1987)

Filmul redă o etapă importantă din viața lui Iisus, dar despre care nu se știu prea multe: copilăria.

Pelicula susține că Iisus a simțit de mic partea sa divină și a avut viziuni despre ceea ce i-a fost destinat.

În rolurile principale evoluează Matteo Bellina, Bekim Fehmiu, María del Carmen San Martín.

Ultima ispită a lui Iisus (1988)

O poveste neobișnuită, regizată de Martin Scorsese, în care tâmplarul Iisus (Willem Dafoe) din Nazareth încearcă să afle ce vrea Domnul de la el.

Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat. Sancțiunea maximă: 20% din salariu timp de trei luni
Recomandări
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat. Sancțiunea maximă: 20% din salariu timp de trei luni

Când căutările se apropie de sfârșit, bărbatul trebuie să înfrunte cea mai mare ispită: aceea de a duce o viață normală, în loc să moară pe cruce pentru păcatele omenirii.

Ultima ispită a lui Iisus – trailer

Iosif (1995)

Filmul îl are în prim-plan pe Iosif, fiul preferat al lui Iacov. Acesta este vândut ca rob de frații săi și ajunge în Egipt.

După ce interpretează corect visele faraonului și salvează astfel populația de la foamete, este eliberat și numit cancelar. Iosif devine un om bogat și respectat și își iartă frații, pe care faraonul îi angajează ca supervizori ai animalelor sale.

În rolurile principale evoluează Ben Kingsley, Paul Mercurio și Martin Landau.

Iosif – trailer

Iisus din Nazareth (1977)

Miniseria este poate cea mai cunoscută ercanizare TV despre viața și suferințele lui Iisus Hristos (interpretat de Robert Powell), de la naștere până la răstignire. Regizată de Franco Zeffirelli, producția durează șase ore.

În alte roluri evoluează Laurence Olivier, Anthony Quinn, Christopher Plummer, Olivia Hussey, Claudia Cardinale și Anne Bancroft.

Iisus din Nazareth – trailer

Maria, mama lui Iisus (1999)

Filmul spune povestea tulburătoare a vieții Fecioarei Maria. După ce îl aduce pe lume pe Iisus, Maria trebuie să-l apere de soldații regelui Irod, care au primit poruncă să omoare toți pruncii de sex bărbătesc din Iudeea.

Când ajunge la maturitate, Iisus e invinuit de blasfemie când susține că e Mesia, iar Maria își vede fiul răstignit.

Un film cu Christian Bale, Pernilla August și Melinda Kinnaman în rolurile principale.

Maria, mama lui Iisus – trailer

La început a fost cuvântul (2000)

Pelicula prezintă o serie de povestiri biblice: drumul tribului lui Avraam, jertfa cerută bărbatului de Dumnezeu, povestea fraților Cain și Abel și istoria lui Iosif.

Din distribuție fac parte Martin Landau, Jacqueline Bisset, Billy Campbell și Eddie Cibrian.

La început a fost cuvântul – trailer

Patimile lui Hristos (2004)

Deși este considerat foarte violent din cauza scenelor care redau suferințele prin care a trecut Iisus în ultimele sale zile de viață, filmul regizat de Mel Gibson nu poate să lipsească din recomandările de Paște. Alături de Jim Caviezel, care îl interpretează pe Iisus, în film apare Maia Morgenstern, în rolul Fecioarei Maria.

Patimile lui Hristos – trailer
Filme de Paște - Patimile lui Hristos - actrița Maia Morgenstern
Filme de Paște – Patimile lui Hristos – actrița Maia Morgenstern

Sfântul Petru (2005)

Filmul urmărește evenimentele din viața Sfântului Petru (Omar Sharif), de la crucificarea lui Iisus până la moartea acestuia pe cruce. Sunt incluse fapte din Noul Testament, despărțirea apostolilor și întâmplările prin care trece Petru după ce ajunge la Roma.

Sfântul Petru – trailer

Noe (2014)

Russell Crowe, Anthony Hopkins și Jennifer Connelly joacă în filmul nonconformist regizat de Darren Aronofsky.

Russell Crowe în filmul  ”Noe”
Russell Crowe în filmul “Noe”

Supărat pe modul în care oamenii au decis să trăiască, Dumnezeu se hotărăște să-i elimine printr-un potop pe toți locuitorii Pământului.

Singurii aleși să supraviețuiască urgiei apelor sunt Noe și familia sa. Bărbatul trebuie să construiască o arcă uriașă în care să urce câte două animale din fiecare specie.

Noe – trailer

Fiul lui Dumnezeu (2014)

Filmul prezintă povestea vieții lui Iisus de la naștere până în perioada adultă, când a devenit cunoscut prin faptele și predicile ce au dus la crucificare și la înviere.

În rolurile principale evoluează Diogo Morgado, Greg Hicks și Adrian Schiller.

Fiul lui Dumnezeu – trailer

Exodus: Zei și regi (2014)

Pelicula regizată de Ridley Scott aduce în prim-plan conflictul dintre Moise (Christian Bale) și regele Egiptului, Ramses (Joel Edgerton). Miza luptei dintre cei doi o reprezintă salvarea a 600.000 de evrei care muncesc la piramide.

Christian Bale în filmul ”Exodus: Zei și regi”
Christian Bale în filmul “Exodus: Zei și regi”

Dușmănia dintre cei doi, care odinioară s-au considerat frați, se adâncește când Ramses refuză să-i elibereze pe evrei.

După ce Egiptul e lovit de cele zece plăgi mortale, faraonul se vede însă nevoit să-și schimbe hotărârea…


Exodus: Zei și regi – trailer

Misterul Înălțării (2016)

Oare ce s-a întâmplat cu trupul lui Iisus în săptămânile de după crucificare? La această întrebare încearcă să răspundă tribunul roman Clavius (Joseph Fiennes) care trebuie să descopere adevărul din spatele zvonurilor învierii lui Iisus. Ancheta acestuia devine din ce în ce mai dificilă din clipa în care începe să aibă îndoieli legate de credința sa.

Misterul Înălțării – trailer
Filme de Paște - Misterul Inaltarii
Filme de Paște – Misterul Înălțării

Maria Magdalena (2018)

Filmul spune povestea Mariei (Rooney Mara), o tânără în căutarea unui nou mod de trai. Constrânsă de rigorile vremii, Maria își înfruntă familia pentru a se alătura unei noi mișcări sociale conduse de charismaticul Iisus din Nazareth (Joaquin Phoenix). Își găsește rapid locul printre apropiații acestuia și pornește într-o călătorie care o va duce la Ierusalim.

Maria Magdalena – trailer
Film de vizionat de Paște - Maria Magdalena
Film de vizionat de Paște – Maria Magdalena

FILME PENTRU COPII

Prințul Egiptului (1988)

Acesta a fost primul lungmetraj de animație care are ca erou un personaj biblic, Moise.

Filmul urmăreșre viața lui Moise de când era prințul Egiptului până la asumarea rolului de conducător al evreilor, în timpul călătoriei acestora din Egipt spre Israel.

Prințul Egiptului – trailer

Hop-Țop (2011)

Într-o zi, Fred (James Marsden), un pierde-vară fără job, îl accidentează pe iepurașul de Paște și se vede obligat să-l ia acasă pentru a-l îngriji până își revine. Leneșul Fred are acum de înfruntat cel mai urâcios musafir care i-a călcat pragul vreodată, iar această experiență îl va ajuta să se maturizeze.

Hop-Țop – trailer
Film de Paște - Hop-Top
Film de Paște – Hop-Țop

Peter Iepurașul (2018)

Deși nu are un subiect biblic, filmul poate fi considerat un excelent motiv pentru a petrece o oră și jumătate în fața televizorului.

Peter Iepurașul – trailer
Peter Iepurasul
Peter Iepurașul

Eroul producției, Peter, un iepuraș rebel, fură legume din grădina lui Thomas McGregor. Acesta consideră iepurii niște dăunători care trebuie exter­minați, idee care o îngrozește pe vecina Bea, protectoarea ani­măluțelor din zonă.

În scurt timp, lupta pentru legume dintre Peter și Thomas se transformă într-un adevărat război pentru afecțiunea frumoasei Bea…

Ben-HurIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 19

The Miracle Maker (2000)

Făcătorul de minuni (The Miracle Maker). Chiar dacă nu este un film controversat, este o peliculă pe care trebuie să o vedeți cu cei mici. „Făcătorul de minuni, în regia lui Derek W. Hayes (2000) este o animaţie 3D, care rezumă toată povestea lui Iisus. Este un film pentru copii, cu efecte speciale deosebite, intenţia regizorului fiind mai degrabă educativă.

Jesus de Montreal (1989)

Dupa 30 de ani in care piesa de teatru ce zugraveste patimile lui Isus a fost jucata la Montreal in aceeasi versiune invechita, care nu se indeparteaza de litera Bibliei si care a inceput sa plictiseasca publicul, preotul Leclerc il angajeaza pe tanarul actor Daniel Coloumbe sa creeze o versiune modernista.

Actorul-regizor se autodistribuie in rolul Mantuitorului si isi formeaza o echipa din care fac parte modelul francez Mireille Fontain, care primeste partitura Mariei Magdalena si este amanta unui director de publicitate, actrita Constance L’azure, o mama singura care o interpreteaza pe Fecioara Maria si are o aventura cu parintele Leclerc, actorul Rene, care viseaza sa obtina rolul lui Hamlet intr-o zi si actorul Martin, care dubleaza voci pentru filme porno.

Desi piesa avangardista si neconventionala se bucura de succes de critica si captiveaza audienta, reuseste sa scandalizeze Biserica Romano-Catolica, care apeleaza la politie pentru a stopa reprezentatiile. Numai ca actorii, a caror viata reala a inceput sa se confunde cu viata personajelor lor, decid sa continue spectacolul cu orice risc…

Parada de Paște (1948)

1911, ajunul Paștelui. Don Hewes este zdrobit când partenera lui de dans, Nadine Hale, refuză să mai colaboreze cu el. Pentru a-și demonstra că Nadine nu are o atât de mare importanță pentru el, Don își însușește o nouă protejată – pe Hannah Brown – și jură că va face din ea un star până la parada de Paște a anului următor.

Fotografii: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Leguma din piețe care a ajuns să coste dublu față de carne. Prețurile i-au enervat pe români
FANATIK.RO
Leguma din piețe care a ajuns să coste dublu față de carne. Prețurile i-au enervat pe români
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Libertateapentrufemei.ro
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
GSP.RO
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
Patru zodii cu noroc în dragoste în luna aprilie. Cupidon e de partea lor
FANATIK.RO
Patru zodii cu noroc în dragoste în luna aprilie. Cupidon e de partea lor
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Știrileprotv.ro
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Ce s-a aflat despre Liviu Moroiu de la 'Chefi la cuțite'. Bucătarul a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu!
Unica.ro
Ce s-a aflat despre Liviu Moroiu de la 'Chefi la cuțite'. Bucătarul a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu!
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea mai rău ne pare"
Observatornews.ro
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea mai rău ne pare"
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii au nevoie de o foarte bună organizare, în care interesele lor să fie pe primul loc, dar nu interesele imediate
HOROSCOP
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii au nevoie de o foarte bună organizare, în care interesele lor să fie pe primul loc, dar nu interesele imediate
RECOMANDĂRI