Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Fotografii inedite cu Corina Chiriac și părinții ei! Cântăreața a donat pianul părinților, pentru pomenire. Instrumentul e acum la Conservator

Fotografii inedite cu Corina Chiriac și părinții ei! Cântăreața a donat pianul părinților, pentru pomenire. Instrumentul e acum la Conservator

19 mai e o zi grea pentru Corina Chiriac. Este ziua în care și-a pierdut tatăl, compozitorul Mircea Chiriac. Nu e an să nu-l comemoreze și să nu facă un gest frumos în numele său și pentru amintirea sa. Renunțarea la pianul Steinway la care acesta a cântat și a compus a reprezentat un astfel de gest.

De Florian Gheorghe,

A trecut un sfert de secol de când s-a stins muzicianul și compozitorul Mircea Chiriac, dar fiica sa, îndrăgita solistă de muzică ușoară Corina Chiriac, nu uită să-i aducă un omagiu, mai ales că luna acesta ar fi împlinit 100 de ani.

«Tata trăiește prin toți iubitorii de muzică mare»

“Vechii egipteni aveau o vorbă: «Pomenește-mă și voi trăi!» Pomenindu-l pe tatăl meu, el va trăi nu numai în sufletul celor care l-au cunoscut, ci și în amintirea celor care se bucură încă de muzica sa”, crede Corina Chiriac. “Cu voia Domnului, el împlinește ani acolo, în Cer, anii nemuritorilor. Tata trăiește prin toți iubitorii de muzică mare”, a completat, sensibilizată de amintirile fotografice rămase, “doamna muzicii ușoare românești”.

Compozitorul Mircea Chiriac a fost profesor universitar și a predat la Conservator, așa că decizia interpretei de a dona acestei prestigioase instituții de învățământ pianul său e de înțeles. Și mama ei, Elisabeta Chiriac (1920-2002), pianistă, tot acolo a predat.

“Astăzi, pianul Steinway se află la Conservator. L-am donat pentru pomenirea părinților mei”, ne-a mărturisit artista, răsfoind albumul foto și exprimându-și regretul că nu există nici o fotografie cu părinții săi la Conservatorul regal de Muzică, pe vremea când erau studenți la Clasa maestrului Mihail Jora, proaspăt îndrăgostiți.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

FOTO Profesorii universitari Mircea și Elisabeta Chiriac alături de fiica lor, Corina Chiriac, doamna muzicii ușoare românești

«Știți, eu sunt tatăl Corinei Chiriac!»

“Mă uit la albumele cu fotografii de familie și caut prin ele figura tatălui meu la vârste diferite. Acum, când el nu mai este cu noi, aici, pe acest plan astral, îl caut dincolo de amintiri subiective. Am pus la dispoziția iubitorilor de muzică o parte din creația sa. Compozitorul și profesorul universitar Mircea Chiriac avea atâta umor, încât, după ce m-am afirmat în muzică, se prezenta glumind «Știți, eu sunt tatăl Corinei Chiriac!». A lăsat în urma lui o muzică minunată și o amintire unică”, ne-a mai povestit artista, care, chiar dacă nu a dus mai departe moștenirea părinților săi, alegând muzica ușoară în detrimentul muzicii clasice, a cunoscut un succes uriaș.

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!
Recomandări

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!

Corina Chiriac spune că a învățat multe de la părintele ei, inclusiv cum să facă față celor mai mari greutăți ale vieții. “Dacă ar fi să-i mulțumesc anume pentru ceva, i-aș mulțumi că mi-a fost exemplu viu al adevărului că viața trebuie trăită cu folos, cu utilitate, dar că pentru a împlini acest deziderat e nevoie să fii tare ca o stâncă. Dumnezeu să te Lumineze în continuare, tăticule! Mi-e dor de tine, de voi toți care deja ați intrat în veșnicie!”, a încheiat “doamna muzicii ușoare românești”.


CITESTE SI:

Secretul vitalității lui Marian Nistor, la 75 ani. “Îmi țin soția mereu de mână, așa mă încarc de energie. Ea e bateria mea”

Close
Închide
  Close