MENIU CAUTĂ
12 Oct. 2018 12:00

EXCLUSIV/ După 27 de ani de cântat în Statele Unite, încă trage la stână! George Rotaru a doinit printre oi

Distribuie

Cetațean american, singurul solist din România care a cântat sub contract la vestitele cazinouri din Las Vegas, George Rotaru a ajuns să cânte la stână, între oi. Veteranul cântăreț nu consideră că-i o rușine, pentru că, zice el, nu uită de unde a plecat, din zona montană a Făgărașului, una plină de oieri.

Artistul a ajuns de pe scenă în mijlocul oilor la o pitorească sărbătoare locală, Festivalul Oierilor, care a avut loc la Tohanul Nou, practic cea mai mare întâlnire a oierilor de munte. ”Da, am cântat la «Răvășitul oilor», acel moment de sărbătoare când ciobanii coboară din munți. A fost o atmosferă pitorească, eu am coborât de pe scenă și am cântat practic lângă oborul oilor”, ne spune americanul, care, după o viață la New York, încă ”trage la stână”.

George Rotaru a doinit printre oi. După 27 de ani de cântat în Statele Unite, încă trage la stână!

George Rotaru, 65 de ani, află într-o permanent navetă pe ruta București-New York ori Las Vegas, însă a decis să rămână o perioadă mai lungă în țară, scopul fiind de a termina înregistrările la un nou album de romanțe (”De dor și voie bună”), singurul CD dedicat clasicului genului editat în ultimii ani și care va fi lansat luna aceasta.

Artistul care-i satisfăcea pofta de romanţe lui Ceauşescu, unul dintre ultimii solişti consacraţi ai genului muzical atât de iubit pe vremuri, trăieşte din 91 în Statele Unite. A plecat peste Ocean de frica furiei minerilor, dar şi pentru a găsi un public iubitor de romanţe precum cel dinainte de Revoluţie.

CITESTE SI Emma Zeicescu și Claudiu Popa au fost puși sub învinuire pentru deținere și consum de droguri!

Citește mai multe despre george rotaru și romante pe Libertatea.

Comentarii