MENIU CAUTĂ
07 Dec. 2018 09:00 , de Florian Gheorghe

Tradițional în cântec și în port, merge pe „fusion” la transport. Grigore Leșe își plimbă sumanul în Lexus

Distribuie

Se schimbă vremurile, iar tradiționalul mai suportă și mici inserții de modernitate. Așa cum cântăreața de muzică populară Letiția Moisescu și-a tatuat pe gleznă o arie din Mozart, folcloristul Grigore Leșe, 64 de ani, își plimbă sumanul într-o mașină de lux.

Încălțat cu cizme lungi și purtând mereu pe cap pălării deosebite, artistul și profesorul care dă lecții de folclor autentic păstrează vie esența culturii tradiționale. De altfel, Grigore Leșe este de părere că un bărbat român este elegant și „viril” tocmai datorită pălăriei.

Toate hainele sale, mai ales cămășile maramureșene, sunt creații ale unor meșteri populari, iar gențile din piele pe care le poartă sunt lucrate manual.

Pe artist, unul din puținii doctori în muzică din România, nu l-au interesat niciodată comentariile privind stilul său vestimentar aparte, mai ales că nu se raportează la nici o regulă.

 

Grigore Leșe își plimbă sumanul în Lexus. Tradițional în cântec și în port, merge pe „fusion” la transport

Recent, Leșe a făcut un compromis însă privința transportului și a ieșit din zona tradițională, alegând nu o mașină românească, ci una străină, care să-i asigure confortul dorit: un SUV Lexus de ultimă generație, care are și un motor electric.

De când și-a luat mașina, interpretul a mai rărit drumurile făcute cu metroul, mai ales că iarna nu-i un anotimp tocmai prietenos și și-ar putea strica prin zăpadă și zloată cizmele făcute pe comandă. În plus, bancheta mașinii e generoasă, așadar, locul perfect de depozitare a hainelor din lână, a vestelor și a cămășilor rustice cu care Leșe merge la evenimente.


Citește și:

DJ Project a devenit trupa «Loz în plic». Cântă și cu fosta și cu actuala solistă!

Citește mai multe despre grigore lese pe Libertatea.

Comentarii