In luna mai, Viasat History face un tur de forta prin lumea rock-ului, prezentandu-va, in exclusivitate, o serie de documentare speciale despre trei dintre cei mai mari cantareti ai acestui gen.


 


O ultima zi… cu Elvis si Hendrix


 


Pe 17 august 1977, Elvis Presley, adorat de milioane de fani din toata lumea, a murit singur si aproape falit.


 


Reuniti pentru prima data de la acele clipe, sapte dintre cei mai apropiati si longevivi prieteni si rude de-ale sale, cunoscuti sub numele de ?mafia din Memphis’, dezvaluie un portret intim si respectuos al Regelui.


Acestia se aflau la Graceland in ziua fatidica a mortii lui Elvis si vorbesc despre ultimele lui clipe si despre felul cum o increngatura de imprejurari (drogurile, femeile, disolutia financiara a unui imperiu si rolul esential al colonelului Tom Parker) a condus la un sfarsit trist si singuratic pentru unul dintre cei mai mari artisti ai lumii si cel mai iubit superstar.


 


(premiera pe 3 mai)


 


Se spune ca albumul de debut al lui Jimi Hendrix este cel mai bun din toate timpurile. Din momentul lansarii, in toamna lui 1966, poate cel mai talentat chitarist al lumii a cunoscut o ascensiune uluitoare, devenind in scurt timp, datorita turneelor din Europa si SUA, o legenda vie.


 


Moartea lui Jimi Hendrix, la doar 27 de ani, nu a facut decit sa-i mareasca faima, neputand fi explicata si ramanand invaluita in mister chiar si azi. Acest documentar exploreaza si explica motivele pentru care moartea lui Jimi a fost bantuita de zvonuri, barfe si informatii false. Pentru prima oara, imprejurarile care au condus la tragicul sau deces pot fi examinate, cu ajutorul unor noi si fascinante dovezi, care pot redeschide cercetarile privitoare la o moarte, pentru unii prea binevenita.


 


(premiera pe 9 mai)


 


 


 


Viva Joe Strummer!Joe Strummer, solistul trupei The Clash, si Mick Jones ? Lennon si McCartney ai muzicii punk. 


 


In decembrie 2002, moartea subita a lui Joe Strummer, liderul legendarei trupe a anilor ’70 The Clash, a vaduvit lumea muzicii de unul dintre talentele sale unice. Aceasta este povestea unuia dintre cele mai mari staruri rock din lume si include filmari din concert, alaturi de interviuri revelatoare si exclusive cu colegii sai de la Clash, Mick Jones si Topper Headon, cu Tymon Dogg de la The Mescaleros si cu Glen Matlock, fost membru al formatiei Sex Pistols, precum si cu prieteni apropiati ai lui Strummer, fani si cei care au lucrat cu Clash in turneu. Acest documentar aduce un tribut lui Strummer, urmarindu-l de la primii pasi in muzica.


 


(premiera pe 30 mai)

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres