MENIU CAUTĂ
03 Dec. 2018 15:54

Ideea șocantă a unui producător de sicrie din Polonia. Reclamă cu modele dezbrăcate!

Distribuie

Un antreprenor plictisit a avut o idee care i-a salvat afacerea cu sicrie: producătorul polonez Lindner și-a lansat ultima "linie" de coșciuge împreună cu mai multe... fotomodele. Acum 8 ani, când businessul scârțâia, Lindner a avut ideea salvatoare: a angajat mai multe modele, pe care le-a dezbrăcat și le-a culcat în sicrie!

„Vreți nu vreți, tot la noi ajungeți!”, e deviza pragmatică a firmei. Sau Per Aspera Ad Astra. Deși afacerea părea fără moarte, a trebuit ca proprietarii să aibă o idee care să repună activitatea pe picioare.

Din ședințele foto aproape macabre, s-a născut un calendar. Zbigniew Lindner, cel mai mare producător de profil din Polonia, susține că de atunci vânzările au crescut cu 20%!

„Sexul vinde, chiar dacă voi fi considerat morbid”, spunea cel care, de-a lungul anilor, s-a folosit de scene de epocă, de filme precum „Dracula”, „James Bond” sau „Nașul” pentru a recrea scene.

Biserica catolică a criticat vehement produsul – „fără gust, șocant. Moartea ar trebui să fie respectată și să nu fie amestecată cu sexul”. Dar patronul nici nu s-a sinchisit!

Firma lucrează lemnul din anii 40, dar face sicrie abia din 1991. În 2007 a produs 100.000 de bucăți. A urmat o cădere. După ce, în 2010, s-a lansat calendarul cu care a dezbrăcat moartea, Lindner ajuns la aproape 150.000 de coșciuge vândute! Între primii din Europa!

„Calendarul Lindner este unic, iar această ediție, ultima, a fost trasă într-un tiraj limitat. E un produs exclusiv pentru colecționari și iubitori de frumos”, se promovează cei de la Lindner.

În diversele imagini, pe care unii le-ar putea considera artă, apar diferite modele de coșciuge și diferite modele, fie mascați care se îmbrățișează, fotograful care își acoperă zonele intime cu obiectul muncii, tinere care dorm pe un pat de paie, de mere sau de flori de câmp. Prețul calendarului, cu tot cu transport, este de 30 de euro.

 Foto: NorthFoto

Citește și:

Motivul pentru care Paula Chirilă a îmbrăcat prima sa haină de blană abia la 43 de ani! Nu are însă niciuna în garderobă

Citește mai multe despre calendar, Polonia, reclama și sicrie pe Libertatea.

Comentarii