Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV. Pod după aproape trei decenii. Întâlnire istorică dintre primul și actualul solist Direcția 5
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > EXCLUSIV. Pod după aproape trei decenii. Întâlnire istorică dintre primul și actualul solist Direcția 5

EXCLUSIV. Pod după aproape trei decenii. Întâlnire istorică dintre primul și actualul solist Direcția 5

 Actualmente una dintre mai populare formații pop-rock, Direcția 5 a strălucit în ultimii 20 de ani și prin Cristi Enache, solistul său. Însă puțini știu că istoria grupului a început în urmă cu 27 de ani, avându-l ca solist pe Dragoș Bădoi.

De Florian Gheorghe,

Ocazie istorică,- primul solist al grupului, Dragoș Bădoi și Cristi Enache- au dat prima oară mâna într-o întâlnire istorică ce s-a consumat la vernisarea expoziției de lucrări plastice a celui ce a inventat Direcția 5, Marian Ionescu. Amândoi soliștii s-au gratulat și și-au exprimat reciproc admirația pentru contribuția fiecăruia în istoria trupei. Ba chiar artiștii, amprentați de muzica lui Marian Ionescu, au pozat împreună pentru cititorii noștri.

Întâlnire dintre Cristi Enache și primul solist Direcția 5, Dragoș Bădoi (FOTO centru)

Dragos Bădoi (în vârstă de 51 ani) a cântat de la începuturile trupei, din 1991 și până după lansarea albumului de debut ”La Vulturul de mare, cu peștele în gheare”. În 1992 părăsește trupa pentru a încerca o carieră muzicală în Norvegia, apoi urmează Conservatorul la Viena, apoi se mută în Irlanda, unde și-a continuat studiile la Academa Regală din Dublin.

Prima componență Direcția 5 a fost: Dragoș Bădoi (voce), Răzvan Mirică (chitară, voce), Vlaicu Giurgea (chitară), Marian Ionescu (chitară bass), Cătălin Onoiu (clape) și Florin Ionescu (tobe).

După plecarea lui Bădoi a venit Cristian Roman, apoi Tony Șeicărescu, Loredana Groza și, din 2008, Cristi Enache.

 

EXCLUSIV. Cornel Tăbăcaru, rezident român în Costa Rica: “Toți mă întreabă de Elena Udrea”

Close
Închide
  Close