Mergi direct la conținut »
Jay-Z a devenit primul rapper miliardar din istorie
Entertainment Libertatea > Entertainment

Jay-Z a devenit primul rapper miliardar din istorie

Jay-Z este primul rapper miliardar, conform Forbes. Artistul a reușit să adune spectaculoasa avere atât din muzică dar și din afacerile pe care le-a creat sau în care deține acțiuni.

Potrivit Forbes averea lui Jay-Z provine din modă, muzică, management sportiv și bineînțeles datorită soției sale Beyonce Knowels.

„Jay-Z a acumulat o avere totală de 1 miliard de dolari devenind astfel unul dintre puținii artiști care a atins această bornă și primul artist hip-hop care reușește acest lucru”, Zack O’Malley Greenburg de la Forbes.

După copilăria petrecută într-un cartier de locuinţe sociale din Brooklyn, New York, Jay-Z, care a vândut droguri în tinereţe, este considerat acum un demn reprezentant al aşa-numitului ”success story” american, respectat în lumea afacerilor newyorkeze şi având legături de prietenie cu Barack Obama.

Acţiunile deţinute la companiile care produc şampanie Armand de Brignac şi propriul brand de coniac, D’Ussé, i-au adus lui Shawn Carter, numele real al rapperului, între 220 şi 100 de milioane de dolari.

Portofoliul muzical al rapperului în vârstă de 49 de ani reprezintă 75 de milioane de dolari din averea sa, comparativ cu cele 100 de milioane provenite din serviciului său de streaming, Tidal.

Producătorul Dr. Dre a crezut că o poate câştigă după ce Apple i-a cumpărat compania de căşti audio Beats By Dre cu 3 miliarde de dolari în 2014, dar potrivit clasamentului Forbes din 2018, averea acestuia este estimată la „doar” 770 milioane de dolari deoarece o mare parte a banilor obținuți de la Apple au fost plătiți statului.

Producătorul Diddy (fost Puff Daddy) are, la rândul său, o avere de 825 de milioane de dolari, potrivit aceleiaşi surse. Cei trei artişti nu sunt doar cei mai bogaţi din lumea rap-ului, ci din întreaga industrie muzicală americană.


FOTO | Corespondență Libertatea de la Bienala de Artă de la Veneția 2019: de la epava unui vas pe care au murit 1.000 de imigranți până la performance-ul de pe o plajă artificială, cu care Lituania a câștigat Leul de Aur


Close
Închide
  Close