Mirabela Dauer

Mirabela Dauer, născută Mirabela Scorţaru, a debutat în anul 1963, alături de formaţia rock Roşu şi Negru, cu care interpreta în special melodii din repertoriul Ritei Pavone.

angela simileaIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Mirabela Dauer este un nume în muzica românească ce nu mai are nevoie de vreo prezentare. Dacă din punct de vedere profesional ea este cvasicunoscută, viaţa privată a reuşit întotdeauna să o ţină departe de ochii curioşilor.

Într-un interviu acordat recent, Mirabela Dauer a vorbit despre iubiri şi dezamăgiri, despre viaţa de cuplu şi despre cum şi-ar fi dorit părinţii să fie viaţa ei.

”Singurul bărbat pe care l-a dezamăgit a fost tatăl meu. Pentru că el nu şi-a dorit ca eu să fiu artist. Nicio clipă nu a dorit lucrul ăsta şi cred că el ar fi fost mai fericit ca eu să fii fata lui, acasă, cu o familie, cu copii, să aibă el grijă de nepoţi. Cred că pentru tăticu am fost o mare dezamăgire”, a spus Mirabela Dauer pentru emisiunea „Dincolo de aparenţe”.

Concluziile Corpului de Control și ale Comisiei de la Spitalul Pantelimon, unde un asistent a reclamat că 17 pacienți au murit la ATI: Acuzațiile false, pacienții tratați corect
Recomandări
Concluziile Corpului de Control și ale Comisiei de la Spitalul Pantelimon, unde un asistent a reclamat că 17 pacienți au murit la ATI: Acuzațiile false, pacienții tratați corect

Artista a mai mărturisit că a făcut numeroase compromisuri în relaţiile de cuplu, totul în speranţa că într-o zi va fi bine: „Chiar dacă nu mi-a fost bine cu un iubit, eu am stat. Am sperat că o să fie mai bine”, a spus Mirabela Dauer.

Printre cele mai iubite piese ale Mirabelei se numără: „Ce-mi place mie”, „La primăvară” (Iuliu Merca), „Ești visul meu”, „Taina nopții”, „De ce nu-mi spui că mă iubești”, „Te-aștept să vii”, „Bine-ai venit, iubire”, „Eu cred în dragoste”, „Mulțumesc iubită mamă”, „Frunza mea albastră”, „Stai lângă fruntea mea”, „Morărița”.

Margareta Pâslaru

Margareta Pâslaru este cântăreaţă şi compozitoare de muzică uşoară şi muzică populară, compozitoare şi textieră, actriţă de teatru şi film. Solista a ocupat primul loc în clasamentul de popularitate timp de 72 de luni la rând.

::placeholdeR–>

Margareta Pâslaru a debutat în muzica ușoară la Casa de Cultură Grivița Roșie în 1958, acompaniată de Paul Ghentzer. Prima apariție în public, la vârsta de 4 ani și jumătate, a avut loc pe scena Operei în rolul copilului din Madame Butterfly de Puccini.

Anchetă privind fraudarea alegerilor parlamentare din 2020. Dosarul, ținut la sertar trei ani, implică mai mulți lideri PNL
Recomandări
Anchetă privind fraudarea alegerilor parlamentare din 2020. Dosarul, ținut la sertar trei ani, implică mai mulți lideri PNL

Încununând o carieră de excepție, Margareta Pâslaru a fost sǎrbǎtorită la Uniunea Compozitorilor în 2008 cu prilejul aniversării a 50 de ani de la debutul său. În 2010, la împlinirea unei jumătăți de secol de la primul disc, artista lansează CD-ul „Lasă-mi toamnă, pomii verzi“ și i se oferă Trofeul Electrecord. Fundația Radio România a editat, în 2013, CD-ul aniversar „Margareta 70“ – 55 de ani de activitate artistică.

A studiat: pian, balet, pictură, cursul de perfecționare de pe lângă Comitetul de Stat pentru Cultură și Artă (Ministerul Culturii), clasa Camelia Dăscălescu.

Margareta Pâslaru a jucat în numeroase filme, dintre care amintim: ”Fumatul strict oprit” (1961), ”Omul din umbră la soare” (1964), ”Mens sana in corpore sano” (1965), ”Împușcături pe portativ” (1967), ”BD la munte și la mare”, interpretă vocală „La Marea Neagră” (1971), ”Veronica” (1972), ”Veronica se întoarce” (1973), ”Expresul de Buftea” (1979), ”Moartea domnului Lăzărescu” (2005).

Margareta Pâslaru a lansat albumul „Cum să te las” , dedicat supraviețuitorilor  de la Colectiv, cu prilejul întâlnirii lunare din fața clubului, la șapte luni după tragedie.  În urma tragediei de pe 30 octombrie, de la Clubul Colectiv, 64 de oameni și-au pierdut viața.

Victoria Rusiei în Ucraina este un scenariu îngrozitor pentru NATO, avertizează ISW. România se află printre țările expuse
Recomandări
Victoria Rusiei în Ucraina este un scenariu îngrozitor pentru NATO, avertizează ISW. România se află printre țările expuse

„Ne onorează gestul doamnei Margareta Pâslaru. Știu că a pus mult suflet în acest album și, tocmai din acest motiv, îi mulțumim pentru generozitatea ei, precizează Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv GTG 3010.

Angela Similea

Angela Ioana Similea, cunoscută publicului sub numele Angela Similea este o cântăreaţă româncă de muzică uşoară, cu stil interpretativ propriu, de mare succes în anii 70 – 80. Dragostea pentru muzică a cuprins-o în copilărie când a asistat pentru prima dată la un concert al Mariei Tănase.

Angela Similea este un nume greu în muzica ușoară românescă. Artista a bucurat generații după generații cu melodiile ei, dar și prestanța și eleganța afișate cu fiecare apariție pe scenă. Astăzi, diva muzicii românești împlinește 70 de ani. Nu-și arată nici pe departe vârsta. Este plină de energie și arată fără reproș. Este eleganța întruchipată și are o frumusețe aparte, motiv pentru care publicul abia așteaptă să o vadă pe scenă.

Recent, artista a susținut un concert la Sibiu unde a cântat alături de bunul său amic, Ovidiu Komornik, printre alții. A strălucit pe scenă și i-a încântat pe toți cei prezenți. ”Mai am două luni şi împlinesc 70 de ani. Sunt fericită de anii mei, au fost frumoşi. Îi mulţumesc lui Dumnezeu şi pentru ce mi-a dat şi pentru ce nu mi-a dat”, spunea Angela Similea, în urmă cu două luni.

angela simileaIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Primul succes îl obține odată cu premiul II de la Festivalul Internațional „Cerbul de aur”, din 1970 când a obținut Cerbul de Argint. La televiziune debutează în cadrul emisiunii-concurs Emoții în premieră cu melodiile Așa ești tu și Guantanamera.

În 1971 Angela Similea lansa șlagărul lui George Grigoriu, ”Amurgul”, cu care va obține premiul special al juriului la concursul Ancora Decinului din Cehoslovacia. În 1972, la Festivalul Orfeul de aur din Bulgaria, obține locul II cu melodia ”Tu ești primăvara mea” de Florin Bogardo. În 1981 intră în distribuția musicalului Corina realizat de compozitorul Edmond Deda și Cella Tănăsescu după Jocul de-a vacanța (Mihail Sebastian), apoi Fratele meu, Charles (după comedia Școala bârfelilor de Richard Rinsley Sheridan) și Adio femei.

În 1977, cântăreața obține premiul I la Festivalul Mamaia pentru ”Un albastru infinit”, compusă de Marcel Dragomir. În 1985 apare în filmul ”Rămășagul” regizat de Ion Popescu Gopo. De-a lungul carierei a reușit să colaboreze cu unii dintre cei mai mari și mai buni compozitori români: Ion Cristinoiu, Marcel Dragomir, Marius Țeicu, Zsolt Kerestely, Temistocle Popa, Dan Iagnov, Marian Nistor, Florin Bogardo, Adrian Enescu, George Grigoriu.

Melodia „Să mori de dragoste rănită”, compusă de Marcel Dragomir, pe versurile lui Aurel Storin, a fost declarată „melodia secolului al XX-lea” de către public, cu ocazia galei organizate de TVR 2, în 2000. În 2005, Angela Similea a revenit pe piața muzicală, după zece ani de absență, cu un nou album, intitulat „Lumea mea”, realizat de Ovidiu Komornyk.

Printre cele mai cunoscute piese ale Angelei Similea se numără: „Un albastru infinit” (1978), „Să te gândești din când în când la mine” (1983), „Casa mea” (1983), „Nostalgie” cu Savoy (1985), „De n-ai să vii” (1985), „Iubește-mă de-ți plac cum sunt” (1985), „Grăbește-te și vino” cu Savoy (1985),
„Dacă n-ai fi existat” (1985), „Recheamă-mă și-am să revin” cu Savoy (1986), „Nu-mi lua iubirea” (1987), „Voi cânta pentru mileniul III” (1987), „De dragul tău” (1989), „Iubite” (1989), „Tu, iubirea mea” cu Marius Țeicu (1991), „Să mori de dragoste rănită” (1996), „Un roman de iubire” (1999) „Am viața mea” (2005).

Fascinată de Florin Piersic

angela similea5

Angela Similea recunoaşte în cartea biografică “Angela – cântec şi rugă”, scrisă de Smaranda Jelescu, că a fost fascinată de Florin Piersic şi că relaţia lor a făcut-o să sufere pe Anna Szeles, soţia lui Piersic.

În cartea apărută în 1998, Smaranda Jelescu abordează şi legătura dintre Angela Similea şi Florin Piersic. La întrebarea autoarei “Te simţi în stare să-mi vorbeşti despre alţi bărbaţi de care, să zicem, ai fost fascinată?”, Angela Similea răspunde franc: “Nu pot ascunde ce ştie toată lumea. Am fost fascinată de Florin Piersic”, la care Smaranda Jelescu a replicat: “Chiar că ştie toată România!”.

Apoi, Angela Similea i-a făcut o caracterizare mai mult decât măgulitoare lui Piersic. “Florin era cu adevărat superb. Avea o frumuseţe de Făt-Frumos, departe de a fi efeminat”, după care a vorbit despre relaţia lor. “Ceea ce am înţeles eu repede lângă el este că «dacă eşti fluture» te-ai ars. Nu voiam să mă ard… M-am străduit să rămân şi eu o «lampă ».

Dar am creat un cuplu. Pe scenă, la televizor, în turnee. Mi-amintesc că Anna Szeles, soţia lui, a suferit mult. Cel puţin în meserie. Ei doi erau frumoşi, erau talentaţi, dar, când am intervenit eu, s-a întâmplat un lucru la urma urmei normal. Adică, eram doi români înalţi, frumoşi şi celebri, eram un cuplu adevărat”.

Daniel Iordăchioaie

Daniel Iordăchioaie împlinește 48 de ani și este un cântăreț, compozitor și textier român. Printre piesele sale cele mai cunoscute se numără: ”Între noi e o stea”, ”Mă-ntorc la tine mare albastră”, ”Dacă într-o zi mă vei iubi”, Seară frumoasă de vară”, ”E,E,E Iubire, Crede în iubire”.

daniel iordachioaie

După ce o perioadă destul de lungă a dispărut din peisajul monden, Daniel Iordăchioaie a început să fie din ce în ce mai activ în lumea vedetelor. Cântărețul a fost resuscitat acum doi ani de remixul piesei „Mare albastră” și, când nici nu mai spera, se pregătește de o relansare muzicală.

Când nimeni nu-i mai dădea vreo șansă de revenire în industria muzicală, Daniel Iordăchioaie și-a făcut apariția: mai slab cu 40 de kilograme și cu o imagine cu totul schimbată. Cântărețul a șocat în momentul în care a defilat în haine de puștan, geci și pantaloni mulați din piele și tricouri care mai de care mai colorate, însă puțini credeau că această revenire va fi una de lungă durată.

Ei bine, noul Iordăchioaie a fost pe placul publicului, așa că solistul a decis că își încheiase prea devreme cariera.

Transmite-le un mesaj de ziua lor de naştere celor patru artiști care astăzi își serbează ziua de naștere.

Google News Urmărește-ne pe Google News