MENIU CAUTĂ
, de Florian Gheorghe

EXCLUSIV/ Inspirată de Sofia Vicoveanca, Laura Lavric își schimbă numele de scenă

Distribuie

După o lungă carieră  în slujba folclorului bucovinean, respectabila solistă Laura Lavric își schimbă numele în cinstea zonei geografice de unde este originară și pe care a cântat-o cinci decenii. Odată cu noul album, artista se va prezenta publicului cu alt nume:”Suceveanca”.

Urmând, parcă, exemplul decanei muzicii populare din Bucovina, Sofia Micu, artistă recunoscută de românii din întreaga lume drept Vicoveanca – aceasta și-a luat numele de scenă după cel al comunei Vicovul de Jos, unde s-a refugiat împreună cu mama ei, Laura Lavric aduce un tribut asemănător județului unde s-a născut în urmă cu 71 de ani. Practic și noul album al solistei se va numi chiar așa-”Suceveanca” –  și va fi lansat la începutul anului viitor, fiind conceput cu prestigioasa Orchestră ”Lăutarii” din Chișinău, condusă de Nicolae Botgros.

 

 

 

De-a lungul carierei, Laura Lavric a păstrat aceeași linie muzicală distinctivă și în zeci de melodii a cântat zona Sucevei (una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale este ”Suceveanca dacă-ți place”). Aceasta deși a locuit în Botoșani, iar, de aproximativ trei decenii, locuiește la Iași.

Dincolo de talentul și farmecul său artistic, Laura Lavric, doamna cântecului popular bucovinean, fost socotită una dintre cele mai frumoase interprete în perioada comunistă. Mai mult, artista (FOTO a doua de la stânga la dreapta) este bucuroasă că băiatul său, Victor Lavric, i-a călcat pe urme și este un muzician poliinstrumentist.

CITESTE SI

INTERVIU/Melania Medeleanu: „Se supără cineva dacă spun că nu mi-e dor de televiziune?”

Citește mai multe despre laura lavric, sofia vicoveanca și victor lavric pe Libertatea.

Comentarii