Mergi direct la conținut »
Amintiri din comunism. Leo Iorga era star rock, dar avea doar o pereche de pantofi. Luna de miere a petrecut-o într-un autobuz defect
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Amintiri din comunism. Leo Iorga era star rock, dar avea doar o pereche de pantofi. Luna de miere a petrecut-o într-un autobuz defect

Amintiri din comunism. Leo Iorga era star rock, dar avea doar o pereche de pantofi. Luna de miere a petrecut-o într-un autobuz defect

Înainte de '89, în afară de privilegiații regimului, nimeni nu se putea lăuda cu averi. Nici măcar rockerii, în cazul cărora celebritatea și succesul la fete nu erau dublate de bani pe măsură. Leo Iorga, de exemplu, își amintește că nu avea decât o pereche de pantofi, în ciuda popularității de care se bucura Compact!

De Florian Gheorghe,

Versurile unei melodii semnate de Voltaj, „Ca la 20 de ani, fără griji și fără bani”, se potrivesc perfect cu situația în care se regăsea mai vârstnicul coleg de breaslă al lui Călin Goia, Leo Iorga, în vremea comunismului.

Îndrăgitul cântăreț, ajuns acum la 54 de ani, a rememorat pentru Libertatea secvențe din tinerețe, în contextul în care tocmai a aniversat 30 de ani de la cununia religioasă cu Paula, soția lui, în vârstă de 52 de ani. Ne-a povestit cum a cunoscut-o, cum a cucerit-o și cum și-a început căsnicia cu femeia care avea să-i stea alături în cele mai grele momente (Leo se luptă de 8 ani cu cancerul).

„Ne-am cunoscut la Costinești, în vara lui ’89. Eu, cu rocku’, ea, cea mai frumoasă doctoriță de pe Litoral. Ghinion, ea avea prieten, eu, prietene… Abia la sfârșitul verii, când nu a mai fost așa aglomerat în stațiune, am reușit să ne vedem mai bine. De atunci, împreună am rămas”, a povestit pentru Libertatea Leo, vocea care a definit la începutul anilor ’80 formații precum Pacific, Cargo sau Compact.

Nuntă cu «adidași» primiți în pachet, din Germania

Au urmat inevitabila vizită la părinții lui, la Arad, unde Leo s-a dat peste cap s-o impresioneze pe Paula, și nunta, una fără ștaif, după posibilități.

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui.  Gestul care i-a salvat viața
Recomandări

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui. Gestul care i-a salvat viața

„Când Paula a venit în vizită acasă, la Arad, am plătit un șofer de la tata, care era director la Vinexport, cu un ARO, s-o ia direct de pe peron. I-am mai dat 100 de lei ca să mi se adreseze cu «șefu». Cununia am făcut-o la Eforie Sud, nași fiindu-ne Adrian și Geanina Ordean. A fost de neuitat, eram încălțat în pantofi sport, albi, de golf, primiți din Germania. Toată lumea îmi lăuda încălțările, uitau să mă felicite. De fapt, alții nu aveam, doar cântam rock! Nu aveam nici măcar o lingură când ne-am căsătorit”, își aduce aminte Leo.

Leo Iorga, lună de miere într-un autobuz. Din Oltenia, cu dragoste

Și luna de miere a fost una „de criză”. Proaspeții însurăței au petrecut-o în autobuzul trupei, în timpul turneului prin… Oltenia. Un autobuz vechi, care era mai mult defect decât funcțional, își amintește amuzat la culme Leo.

Calvarul unei familii din București după ce și-au dat în chirie apartamentul unei agenții imobiliare
Recomandări

Calvarul unei familii din București după ce și-au dat în chirie apartamentul unei agenții imobiliare

În ciuda începutului greu, cei doi au ajuns să aniverseze, anul trecut, 3 decenii de la cununia civilă, iar zilele trecute, de la cea religioasă. Ce s-a schimbat de atunci? Eram tineri și frumoși, am îmbătrânit un pic, deloc sufletește. Ne ținem de mână și acum, mai ales când nevastă-mea mă scoate din casă, să nu alunec pe gheață”, își încheie povestea poveștii de iubire rockerul.

Leo și Paula Iorga au împreună doi băieți: Edy, de 30 de ani și Paul, de 22 de ani.


Citește și:

VIDEO/ Ion Dichiseanu a jucat primul rol, într-o magazie, unde vecinii plăteau 1 leu intrarea! Confesiunile actorului de 85 de ani

Close
Închide
  Close