MENIU CAUTĂ

Magda Vasiliu, devastată de durere. „Stăpânindu-mi cu greu lacrimile și furia”

Distribuie

Magda Vasiliu este profund marcată de cazul unui copil bolnav de cancer, care se zbate între viață și moarte într-un spital din Oradea.

Fosta prezentatoare de știri de la Prima TV, Magda Vasiliu, al cărei băiețel a fost diagnosticat cu cancer, și-a exprimat furia pe contul său de pe o rețea de socializare.

Ea a adus în discuțție cazul unui copil care este bolnav de cancer și se zbate să trăiască într-un spital din Oradea.

Magda Vasiliu, care s-a declarat oriplată de comportamentul unor români din Italia, a comentat în termeni duri ceea ce se întâmplă în sistemul medical din România în ceea ce-i privește pe copiii bolnavi de cancer.

„În timp ce eu scriu stăpânindu-mi cu greu lacrimile și furia, un copil se zbate între viață și moarte la spitalul din Oradea. Îl cheamă Robert și nu-l cunosc. Știu doar atât: are cancer, niște analize dezastruoase și toate ușile închise. Toate. I se întâmplă asta pentru că un medic , Cristian Burca tace, cu o lașitate criminală, așa cum tac toți medicii care nu au curajul să recunoască deschis , PUBLIC, că în România copiii oncologici sunt condamnați la moarte…

„Se poate trata și la noi”, asta spun toți, dar niciunul nu spune și care e rata de vindecare, de supraviețuire la cinci ani… Ca atare, un astfel de medic, Cristian Burca susține că sunt aspecte legale care nu-i permit redactarea celebrului formular care poate i-ar salva viață lui Robert în Italia, unde este acceptat…Ce o face dl. doctor acum? O fi liniștit? Împăcat? Așa or fi toți? Liniștiți în tăcerea lor criminală… Recunoașteți public că n-aveți cu ce!!!

Nu sunt condiții, lipsesc medicamente, nu e sânge, nu e nimic!!! Muriți de gât cu imbecilii care va conduc și ne conduc! Băgați-le sub nas fotografii ale copiilor care sunt condamnați! Să le vadă căpșoarele fără păr și ochii fără gene și sprâncene! Pentru că dvs. , domnule doctor, sunteți MEDIC, dar ar trebui să fiți în primul rând om. Și să semnați șansa la viață a unui copil!

Să te împiedici de chichițe legislative când e vorba de viață și de moartea unui copil, e crimă! Dacă legea e proastă, schimbați-o!!
 Azi a murit un alt copil, Mario Raul. Avea sarcom Ewing… Din cauza unor medici „minunați” de la prima durere și până a ajuns să fie corect diagnosticat, au trecut luni (!) de zile! A făcut biopsii chirurgicale, invazive, pentru că în România așa se fac… i-a fost amputat apoi piciorul… azi s a stins, fără să-și facă un tatuaj… asta a fost ultima lui dorință… avea 9 ani!

Domnilor doctori, când puneți capul pe pernă sau când va prevalați de legi de c…t, gândiți-vă la dorințele neîmplinite ale miilor de copii condamnați la moarte de tăcerea voastră…”, a scris Magda Vasiliu pe contul său de pe o rețea de socializare.


Citește și: DOCUMENT/ Statul a pierdut acțiunile la 25 de companii. Care sunt acestea și cum au fost pierdute


 

Citește mai multe despre magda vasiliu, bolnavi, Cancer, Copii, medici, Romania și suferinta pe Libertatea.

Comentarii