Mergi direct la conținut »
Horațiu Mălăele și Victor Rebengiuc strâng bani pentru a-i salva viața scriitorului Fabian Anton
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Horațiu Mălăele și Victor Rebengiuc strâng bani pentru a-i salva viața scriitorului Fabian Anton

Horațiu Mălăele și Victor Rebengiuc strâng bani pentru a-i salva viața scriitorului Fabian Anton

Actorii Horațiu Mălăele și Victor Rebengiuc strâng bani pentru un scriitor bolnav. Este o mobilizare fără precedent în mediul cultural din România!

De Florian Gheorghe,

Mari actori ai scenei teatrului românesc precum Horațiu Mălăele, Oana Pellea și Victor Rebengiuc  strâng bani pentru a-i salva viața scriitorului Fabian Anton. Acest se află într-un moment de cumpănă al vieții sale: are nevoie urgent de o operație la inimă, una extrem de complicată, care se poate face la o clinică din Germania.

Poetul suferă încă din copilărie de probleme cardiace, iar costul operației, care este iminentă, e unul prea mare pentru puterile sale financiare. În ajutor i-a sărit, nesperat, elita culturii noastre, artiști care au colaborat cu Fabian Anton în calitate de scenograf, grafician ori regizor. Pe lângă cei deja menționați, au venit în sprijinul scriitorului Nicu Alifantis, Mariana Mihuț, Marius Manole, Delia Nartea, Dinu Lazăr, Tania Budi, Ioana Nicolaie și popularul scriitor Mircea Cărtărescu. Cu ajutorul acestora s-au strâns circa 10.000 din cei 50.000 de euro, cât costă operația și recuperarea post-operatorie.

În disperare de cauză, scriitorul a cerut ajutor pe Facebook

„Am ezitat mult să public aceste rânduri, dar nu mai am soluții. De la vârsta de 6 ani am fost operat pe cord deschis (defect septal inter-ventricular, stenoză pulmonară și tetralogia Fallot). În ultimul an, starea mea de sănătate s-a înrăutățit și este nevoie urgentă de o a doua operație de inimă. Există șanse de tratament la o clinică din Germania, dar acest tip de operațiune costă, iar eu nu dispun de sumele necesare. Până le voi aduna va trebui să mă internez aici, în România”, este apelul lui Fabian Anton, în ajutorul căruia au sărit marii artiști.

Pentru cei care vor și pot face o donație, se pot folosi de pagina de Facebook a lui Fabian Anton, PayPal [email protected] ori contul (lei): RO78RNCB0069155147660001 – Banca Comerciala Română (titular: Anton Edralin Fabian)


EXCLUSIV/ Clovnul Siminică și tristețea din spatele unui zâmbet. „În parlament nu e circ, e bâlci. La circ se muncește enorm”

Close
Închide
  Close